Artikel top billede

Cisco rykker ind på servermarkedet

Cisco træder tungt ind på servermarkedet, hvor selskabet med en ny pakkeløsning går i flæsket på sine mangeårige stor-partnere.

Computerworld News Service: Cisco har lanceret det længe ventede såkaldte Unified Computing System, som består af virtualiseringsteknologi, tjenester og bladeservere, og som er målrettet til at hjælpe store virksomheder til at udvikle og administrere, hvad Cisco kalder "den næste generation af datacentre."

Ciscos ny arkitektur til datacentre består ifølge virksomheden af systemer til beregning samt netværk, storage og virtualisering samlet i et enkelt rack-system, der er designet til at skære ned i omkostningerne og kompleksiteten ved it-infrastruktur.

Ligeledes er det ideen, at det nye system kan få eksisterende it-investeringer til at række længere samt gøre det muligt for enterprise-kunder at bygge et agilt datacenter, der nemt kan udvides til fremtidig vækst.

Partnere bliver konkurrenter

Cisco tager et skridt ind på servermarkedet, hvor virksomheden med lanceringen af UCS B-series blade-serverne vil konkurrere mod mangeårige partnere som Hewlett-Packard og IBM.

UCS B-Series blade-serverne er baseret på de kommende Nehalem-processorer fra Intel. Ifølge Cisco indeholder disse blades en teknologi til udvidet hukommelse til applikationer med store mængder data.

Cisco er dog også gået sammen med software-partnere som eksempelvis Microsoft, VMware og BMC om at levere teknologi til det nye system.

Cisco vil inkludere, forhandle og understøtte Windows Server 2003, Windows Server 2008 med Hyper-V samt Microsoft SQL Server 2008 som en del af Unified Computing System. VMware vil for sin del levere virtualiseringsteknologi til det ny system, mens BMC bidrager med ressourcestyrings-software.

Guf til Linux-folket

Og der er også noget til Linux-folket:

Cisco vil sælge og understøtte Red Hat Enterprise Linux sammen med det nye system. Selskabet ligeledes understøtte Red Hats kommende virtualiserings-portefølje.

Ligesom sine nye konkurrenter, HP og IBM, er Cisco ved at blive OEM-partner til leverandører af server-styresystemer.

Systemintegratoren Accenture har allerede meldt sig under fanerne til at blive service-partner og introducerede mandag fire valgmuligheder af Unified Computing System til selskabets kunder.

Cisco inviterer også sit store netværk af kanalpartnere til at samarbejde med virksomheden om at levere den ny infrastruktur til enterprise-kunder.

Før offentliggørelsen mandag havde Cisco fremlagt sine hensigter om at afhjælpe behovet for manuel integration af beregnings- og storage-platforme med netværks- og virtualiserings-systemer. I et blog-indlæg for nylig erkendte Ciscos teknologidirektør, Padmasree Warrior, at dette træk vil føre til, at Cisco kommer til at konkurrere mod nogle af sine partnere.

Styring af virtualiserede datacentre

Server-, storage-, og softwareleverandører har alle en rolle at spille i styringen af ressourcer i virtualiserede datacentre. Flere chefer fra Cisco har påpeget, at netværket er det bedste sted til at tackle mange af disse opgaver, da netværket er det eneste element af infrastrukturen, der er i kontakt med samtlige andre dele.

IBM og HP har heller ikke overset netværkenes betydning i styringen af datacentre. IBM er gået sammen med Ciscos konkurrent Juniper Networks om en bredere strategi under navnet Stratus, og HP forventes at binde sin voksende netværksforretning, ProCurve, tættere og tættere sammen med sine computerprodukter.

Cisco har i flere år arbejdet for at indføre flere funktioner i netværksinfrastrukturen - heriblandt sikkerhed, applikationsoptimering og tilpasning af multimedier til forskellige klienter og formål.

Idet omsætningsvæksten fra Ciscos kerneforretninger med routere og switche falder, forgrener virksomheden sig aggressivt ud i andre områder såsom forbrugerelektronik og produktet TelePresence til videokonferencer i høj opløsning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere