Artikel top billede

Michael Dell bekræfter smartphone-planer

For første gang bekræfter Dell-topchefen nu, at selskabet arbejder på mobile enheder i form af smartphones. Analytikere vurderer dog, at Dells indtog på markedet kan blive en hård nød at knække.

Rygtesmedene har ramt rigtigt, når de i længere tid har hævdet, at en af verdens største pc-producenter, Dell, havde planer om også at skulle være mobil-producent.

Hvor længde Dell har haft egentlige planer om at lave en smartphone vides ikke, men nu bekræfter Michael Dell for første gang, at rygtet er sandt.

"Det er sandt, at vi udforsker enheder med mindre skærme. Vi har ikke nogen annonceringer af dele med jer i dag, men hold jer til - når vi har nyt at fortælle, vil vi dele det med jer," udtalte Michael Dell mandag på et møde i Tokyo.

Han uddybede Dells interesse i området.

"Vi ser nogle meget interessante økosystemer udvikle sig omkring små, mobile enheder i form af applikations-miljøer, og måske har I bemærket, at vi inden for de seneste tre år har integreret 3G i vores notebooks."

"Vi har allerede aftaler med mange globale operatører om netbook-enheder, så det vil ikke være urimeligeligt at forvente, at vi komme med mindre, mobile internetenheder eller
smartphones," sagde Michael Dell på pressemødet.

Se udtalelserne på video nedenfor.

To industrier smelter sammene

Dermed er Dell det seneste skud på stammen af pc-producenter, der begynder at producere smartphones.

HP og ASUS har allerede har solgt smartphones i et stykke tid, og i sidste måned kunne Acer lancere virksomhedens Tempo-telefoner, der alle er med touch-skærm og baserede på Windows Mobile.

Samtidig har verdens største producent af mobiltelefoner og smartphones, Nokia, for nylig meddelt, at man også vil til at producere laptops.

Det giver god mening for begge industrier at nærme sig hinanden. Pc-producenterne har allerede taget et skridt i retning af mobil-markedet, fordi mange bærbare computere nu har 3G-forbindelse, og omvendt har mobil-producenterne nærmet sig pc-industrien, fordi smartphones efterhånden er ganske avancerede computere, der ofte anvendes i tæt samarbejde med traditionelle computere.

Hvilke muligheder har Dell?

Brian Troelsen, teleanalytiker i den danske del af analysehuset IDC, har tidligere udtalt i computerworld, at selvom det giver god mening, når pc-producenterne giver sig i kast med smartphone-markedet, hænger de nye kunder ikke nødvendigvis på træerne.

"Det er klart, at det tager noget tid at komme ind på markedet, og det viser sig også i mange tilfælde, at man er meget loyale over for eksempel Nokia. Der skal virkelig meget til at flytte folk," sagde Brian Troelsen for nylig.

I dag udtaler Shaw Wu, analytiker hos Kaufman Bros., til Internetnews.com, at Dell har udviklet prototyper baseret på Windows Mobile og Google Andoid-platformene, men at reaktionerne var, at Dell-prototyperne ikke adskilte sig nok fra andre produkter på markedet.

Det får en anden teleanalytiker, Rob Enderle fra Enderle Group, til at konkludere, at Dell skal tilbage til tegnebrættet.

"Hvis du har tænkt dig at gå ind på det her marked, skal det være med en enhed, der er brug for. En enhed som Palm Pre er præcis den slags enhed. Det skal være noget så markant anderledes som Pre eller de nye Android-enheder. Hvis Dell taler om endnu en Windows Mobile-enhed, har markedet ikke brug for det. Der er allerede nok på markedet," udtaler Rob Enderle.

Se Michael Dells udtalelser:

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere