Artikel top billede

MidtVest Bredbånd fik i dag forlænget fristen for at finde en løsning med kreditorerne i virksomheden, der er ramt af betalingsstandsning. - Foto: MidtVest Bredbånd

MidtVest Bredbånd undgår konkurs - købere i kulissen

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd har igen undgået konkurs. Der arbejdes nu på tre forskellige modeller, som involverer fremmede samarbejdspartnere.

En tommelfinger op eller ned. MidtVest Bredbånds liv lå i hænderne på skifteretten i Holstebro, da retten her til formiddag skulle tage stilling til fiberselskabets fremtid.

Efter et kort retsmøde her klokken 11 vendte tommelfingeren opad.

"Det betyder, at en mulig konkurs er afværget, og at de nuværende ejere i samarbejde med tilsynet får den fornødne tid til at finde en ny samarbejdspartner til fiberselskabet," siger advokat Bo Holse.

Han står for tilsynet og er dermed hyret til at finde en løsning for de kreditorer, der har penge i klemme.

Skifteretten forlængede fristen frem til 9. juli.

Det er dermed anden gang, at selskabet har fået forlænget fristen. Bag selskabet står seks elselskaber, og de har udpeget Bo Holse fra advokatkontoret Gorrissen Federspiel Kierkegaard til at finde en løsning.

MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning tilbage i januar, og herefter fik selskabet til 2. april for at finde en løsning.

Selskabet risikerede at blive erklæret konkurs, hvis en eller flere kreditorer protesterede ved retsmødet, og skifteretten efterfølgende gav dem medhold.

Købere i kulissen

Det kom frem ved dagens retsmøde, at flere virksomheder er interesserede i at overtage dele af MidtVest Bredbånd-forretningen.

"Vi arbejder med tre forskellige samarbejdskonstellationer eller løsninger. Dem arbejder vi så meget på, at vi kører tre simultane processer. Det er tre meget forskellige løsninger, og de tre forskellige løsninger har hver deres samarbejdspartner inde," fortæller Bo Holse til Computerworld.

Feltet har tidligere været større, tilføjer han, men nu er det snævret ind.

Drøfter muligheder med mulige købere

"De kan godt kaldes købere, men vi taler ikke om nogen, der vil købe alt i hele området og hele nettet. Det er samarbejdsmodeller, og de tre forskellige modeller, vi arbejder med, involverer også den nuværende ejerkreds på en noget forskellig måde," siger Bo Holse.

Det er hemmeligt, hvem de tre købere eller samarbejdspartnere er. Tidligere har administrerende direktør Ole Simonsen fra Telia Stofa vist interesse for det kriseramte selskabs fiberkabler.

"Det kunne da godt være, at noget af det fiber, selskabet har gravet ned, kunne være interessant for os. Men vi vil i hvert fald ikke købe til den kostpris, vi formoder, at selskabet har," fortalte Ole Simonsen til Computerworld i januar.

TDC var dengang heller ikke afvisende over for tanken.

"Vi følge selvfølgelig altid med i, hvad der sker både højt og lavt på telemarkedet. Og vi kan da ikke afvise, at vi kan finde på at slå til, hvis der en dag kommer et godt og attraktivt tilbud på markedet," sagde kommunikationsdirektør Nicolaj Due ved samme lejlighed.

Korthuset ramlede

I december sidste år blev det besluttet, at der skulle pumpes yderligere penge til MidtVest Bredbånd.

Den plan havde direktør Niels Kristensen fra RAH, Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning, ikke lyst til at bakke op om, og derfor trak selskabet sig ud af ejerkredsen.

"Jeg er skuffet over, at der ikke var mere interesse," lyder det fra Niels Kristensen, som fortæller, at der, da RAH gik ind i projektet, ellers var mange, som viste interesse. Men den interesse har åbenbart ikke ført til nok kunder," fortalte Niels Kristensen til Computerworld i februar.

Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan har tidligere fremhævet, at selskaberne har været for optimistiske med deres udrulning af fiber, og at MidtVest-kollapset kommer til at forsinke udrulningen.

"Nu går der altså grus i maskinen, for det kommer vi så til at vente noget længere på, med mindre der er nogen, der vil føre installationen videre," sagde Torben Rune i januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere