Artikel top billede

Det er ikke lærerens opgave at drive netværket, siger Anders Bondo Christensen.

Fagforbund: Ansæt professionelle it-folk i folkeskolen

Folkeskolelærerne skal kommes til undsætning af professionelle it-folk. Ansæt it-specialister til at vedligeholde udstyret, lyder det fra it-folkets fagforbund.

Ringe it-undervisning på landets folkeskoler skyldes i stort omfang, at udstyret ikke fungerer efter hensigten.

Det problem skal nu elimineres ved at bruge fagfolk til drive infrastrukturen, lyder det fra SAM-DATA/HK.

Danmarks lærerforenings formand er glad for den idé.

"Det er ikke lærerens opgave, at sørge for den tekniske vedligeholdelse af et netværk," siger Anders Bondo Christensen.

"Det vil være fint at få lagt den opgave ud til professionelle fagfolk, men det bliver der nok næppe penge til," siger han om fagforbundets forslag.

Det problem har SAM-DATA/HK følgende løsning på.

"En it-enhed, der dække flere skoler eller områder, vil være en konstruktiv løsning. Her kan skolerne få dækket deres it-behov, og it-personalet har samtidig et fællesskab med fagligt sparring, lyder det fra Pia Brade, formand for SAM-DATA/HK.

Det kan ikke lade sig gøre at ansætte en konsulent per skole, men ved at sprede betalingen ud på flere skoler vil regnestykket ifølge SAM-DATA/HK gå op.

Det skal bare virke

På skolerne kender man til problemet med dårlig infrastruktur.

"Tingene kan for alvor kikse i forbindelse med nedbrud eller andre it-komplikationer, der sætter tingene i stå. Tilgængeligheden, det at isenkrammet virker, er grundlæggende nødvendigt for undervisningens gennemførelse," lyder det fra Søren Christensen, der er lærer i en it-klasse, hvor alle elever har hver deres computer.

"Elevernes læringsproces opleves af såvel lærere som elever som værende sat på standby, når teknologien ikke virker. It-support skal derfor være tilgængelig på sidelinjen, så der kan rykkes hurtigt i undervisningssituationerne," vurderer underviseren.

Specialister til netværket

Nu foreslår SAM-DATA/HK, at landets folkeskoler bør ansætte it-specialister, som kan hjælpe lærerne med at løse de mange it-nedbrud og - problemer, der er årsagen til, at skoleeleverne ikke får den nødvendige it-undervisning.

"It-specialister med de rette kompetencer vil både kunne hjælpe de lærere, som skal blive bedre, og opdatere de computere og netværk, der er årsagen til meget af spildtiden i undervisningen. It-specialister vil rent fagligt kunne sikre, at eleverne får mere ud af it-undervisningen i landets folkeskoler, siger Pia Brade, formand for SAM-DATA/HK.

Du kan læse meget mere om it i folkeskolen i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere