Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Helge Sander kan ånde lettet op - i denne omgang

Videnskabsminister Helge Sander overlevede Lars Løkke Rasmussens første ministerrokade. Venstres Malou Aamund kan komme i spil senere.

Videnskabsminister Helge Sander overlevede statsminister Lars Løkke Rasmussens første ministerrokade.

Helge Sander må ellers have bidt negle, hvis han læste avisernes analyser, der entydigt pegede på, at han ligeså godt kunne pakke sine ting på ministerskrivebordet.

"Helge Sander er en flink fyr, men en uacceptabelt svag minister på et område, hvor regeringen har brug for synlighed, initiativ og dynamik," skrev den tidligere konservative formand Hans Engel i Ekstra Bladet.

"Videnskabsministeren regnes for at være en del af Foghs gamle garde, som Løkkes generation ikke har meget tilovers for," lød det i Berlingske Tidende.

Men Helge Sander overlevede altså rokaden, hvor Inger Støjberg og Karen Ellemann kom med på holdet, og beskræftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen blev forfremmet til finansminister.

Iagttagere vurderer dog, at Lars Løkke Rasmussen vil ændre holdet endnu engang i en mere omfattende rokade efter klimatopmødet senere på året.

Her bliver Helge Sander og de øvrige ministre altså endnu engang bedømt af deres chef.

Malou nævnes ofte

Mens analytikerne altså ikke anser Helge Sanders stol for den mest sikre, så må Venstres Malou Aamund derimod i gang med at pudse sin it-dronningekrone.

"Løkke har store planer med hende. Et oplagt bud som afløser for Helge Sander i Videnskabministeriet, når han skal pensioneres," skriver BT.

"Malou er videnskabsordfører i dag og ser ud til at trives med det politiske. Selvfølgelig valgte hun det forkerte parti, Ny Alliance, i starten, men hun skal have chancen for at sparke lidt gang i regeringen," lyder det nogenlunde ens i Ekstra Bladet.

Også Jyllands-Posten nævner i en analyse Malou Aamund som en af de unge kandidater, der står på spring, når "Birthe Rønn Hornbech og Helge Sander er i farezonen for at blive fyret."

Netop under Malou Aamunds tid i daværende Ny Alliance fremhævede hun, hvordan Danmarks i langt højere grad skulle satse på it.

Selv efter skiftet til Venstre har hun flirtet med Statens It.

Malou Aamund har arbejdet flere år hos it-giganten IBM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere