Artikel top billede

Regeringen ændrer multimedieskatten

Regeringen justerer multimedieskatten, så frivillige, lærere og hjemmehjælpere friholdes for den nye skat. Samtidig bliver skatten skåret ned, så der kun beskattes af 3.000 kroner.

Skatteministeriet har offentliggjort, at regeringen nu er blevet enig med Dansk Folkeparti om en ændring af multimedieskatten.

To ting er ændret i forhold til den tidligere aftale. For det første bliver færre grupper ramt af skatten og for det andet sænkes det beløb, som den enkelte beskattes af fra 5.000 til 3.000 kroner.

Hos regeringspartiet Venstre forklarer skatteordfører Torsten Schack Pedersen, at det bliver muligt at slippe for multimedieskatten, hvis det udstyr man har kun kan bruges til arbejdsformål eller hvor det kan kontrolleres.

"Eksempelvis en hjemmehjælper med en PDA, eller nogen der har en vagttelefon, skal ikke beskattes," siger Torsten Schack Pedersen.

Dansk Folkepartis skatte- og it-ordfører Mikkel Dencker forklarer, at ændringen ikke skal ses som en friholdelse af bestemte grupper, men en generel regel.

"Det skal mere ses som en rimelighedsbetragtning. Der er nogen former for brug af it-udstyr, som er så begrænset til erhvervsmæssig brug, at der ikke skal være beskatning," siger Mikkel Dencker.

"Det er mere en generel undtagelse, når det kun kan bruges erhvervsmæssigt. Det er alle erhvervsgrupper, der potentielt kan være under den, så længe der er mulighed for at kontrollere at udstyret ikke bruges privat," siger Mikkel Dencker.

Lejlighedsvis undtagelse

En anden undtagelse indføres for dem som fra tid til anden tager en arbejdscomputer med hjem.

"Det er hvis du kun lejlighedsvis tager en pc med hjem, så bliver du også fritaget," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen. Han forklarer, at det i det videre lovarbejde vil blive præciseret, hvad lejlighedsvis betyder.

Endelig bliver frivillige, som får udstyr eller telefon stillet til rådighed ikke ramt af den nye skat.

"Der har været tvivl om frivilligt ulønnet arbejde, og det sørger vi for at der ikke er tvivl om. Det har aldrig været intentionen, at man skulle beskattes af frivilligt arbejde, så det får vi ryddet op i," siger Torsten Schack Pedersen.

Finansiering på vej

Mikkel Dencker forklarer, at der formentlig vil være mere administration med den nye sammensætning af skatten, men han mener, at det er vigtigere at sikre, at skatten rammer mere rimeligt.

Ordføreren fra Dansk Folkeparti erkender, at der med ændringerne i multimedieskatten kommer færre penge i kassen. Men regeringen og Dansk Folkeparti er enige om finansieringen.

"De ændringer der laves er fuldt finansieret gennem nogle andre elementer, som vil blive præsenteret senere," siger Mikkel Dencker.

Torsten Schack Pedersen (V) fortæller, at ændringerne betyder, at multimedieskatten indbringer et par hundrede millioner kroner mindre. Det oprindelige forslag skulle indbringe 750 millioner kroner om året.

Venstres skatteordfører pointerer, at multimedieskatten skal holdes op mod resten af skattereformen.

"Særligt inden for it-området, hvor folk tjener en fornuftig løn. Der vil mange komme til at betale 1.700 i topskat på grund af multimedieskatten, men mellemskatten afskaffes, og bundskatten sættes ned," lyder det fra skatteordføreren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere