Artikel top billede

Dynamicweb sælger konsulenter fra

CMS-leverandøren Dynamicweb Software sælger sin konsulentafdeling fra og vender tilbage til rødderne som ren softwareproducent, fortæller direktøren Christian Beer.

Dynamicweb Software, der leverer løsninger til indholdsstyring (Content Management Systems), har mere end 4.000 kunder og stigende omsætning, men det kniber med overskuddet.

"Nu skal jeg passe på med at sige for meget om indeværende år, men vi forventer positive solide tal. Vi afslutter regnskabet om to en halv måned og forventer et resultat før skat på mellem tre og fem millioner kroner," fortæller Christian Beer, administrerende direktør, Dynamicweb.

Baggrunden for, at Dynamicweb forbedrer sin bundlinje fra et nulresultat til et forventet resultat før skat på mellem tre og fem millioner kroner i år, forklarer Christian Beer således:

"Dels har vi forbedret driften, dels har vi haft ekstraordinære indtægter fra salget af vores konsulentafdeling - den del der lavede 'professional services' for vores kunder."

Ren softwareproducent

I dag er Dynamicweb en ren softwareproducent, der sælger gennem partnere og ikke længere selv implementerer løsningerne hos kunderne.

"Det har hele tiden været planen, at vi skulle tilbage rødderne på et tidspunkt - altså softwaresalg gennem partnere og uden implementering," siger Christian Beer.

Selskabet har også haft travlt i de senere år med at overtage andre CMS-leverandører som Synkron og BaseShop.

En broget skare

Spillerne på CMS-markedet er en broget blanding af både helt små, mellemstore og store leverandører.

"CMS-markedet er et meget fragmenteret marked med rigtig mange spillere, og hvor konkurrencen kommer fra afhænger meget af, hvilken type løsning, vi taler om," siger Christian Beer.

Når det gælder store løsninger, så mærker Dynamicweb især konkurrencen fra Sitecore, mens Tangora nævnes som en blandt mange konkurrenter, når det gælder de mindre løsninger.

Har der været nogle milepæle af betydning i det forgangne år?

"Frasalget af konsulentafdelingen har klart været det største. Den handel har givet os basisforretningen, som skal bære os videre, så det regner jeg med, at vi skal profitere af de næste år," siger Dynamicweb-direktøren.

Sidste sommer forsvandt Synkron ind i Dynamicweb med Synkron registreret som et binavn, og i dag distribueres Dynamicwebs produkter til Sverige, Norge, Færøerne, Storbritannien, Holland, Portugal, Tyskland, Schweiz, Spanien, Grækenland og Japan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere