Artikel top billede

"Købet af Sun ændrer it-industrien ved at kombinere 'best-in-class' virksomhedssoftware med mission-kritiske systemer," udtaler Larry Ellison, der er administrerende direktør i Oracle.

IDC: Nu kan Oracle levere hele pakken

Med købet af Sun Microsystems kan Oracle i højere grad levere hele pakken af software og hardware, vurderer IDC.

Oracles opkøb af hardwareproducenten Sun Microsystems er en sjælden kombination. Lidt en omvendt version af hardwareproducenten IBM's køb af Lotus og Tivoli.

Sådan lyder vurderingen fra Bo Lykkegaard fra analysehuset IDC. Han mener, at der er god ræson i købet for Oracles vedkommende.

"Vi skal nok se handlen i det perspektiv, der handler om Oracles ønske om at kunne levere en "full stack" - altså produkter, som rækker hele vejen oppe fra de forretningsapplikationer, som brugerne skal bruge og så hele vejen ud til den boks, som det hele ligger i."

"Her møder Sun og Oracle hinanden meget godt," siger Bo Lykkegaard, analytiker, IDC Nordic.

Vil kunne levere hele pakken

En 'stack' består i følge Bo Lykkegard af applikationer, som ligger på noget middleware, som igen bruger en database. Det hele bruger et operativsystem, og alt sammen ligger i en hardwareboks.

Fidusen for Oracle er, at selskabet fremover kan levere alt fra A til Z, når kunden ringer på døren og vil have sig eksempelvis et datacenter.

Oracle har hidtil haft operativsystemet Oracle unbreakable Linux, men det åbne operativsystem Linux er ikke noget, alle kunder er begejstrede for.

Med Sun får Oracle Unix operativsystemet Solaris og en bredere portefølje på operativniveau, og på hardwaresiden er de nu også med.

"Oracle har et hav af applikationer og har blandt andet købt BEA (middleware, red.), så med opkøbet af Sun er billedet fuldendt, hvis du kigger på den her 'it-stack'," siger Bo Lykkegaard.

Nu kan Oracle altså levere hele paletten, hvilket ifølge IDC også er en del af Oracles strategi.

Oracle: En helt naturlig udvikling
Oracle betaler 7,4 milliarder dollar for Sun, svarende til omkring 43 milliarder danske kroner.

"Købet af Sun ændrer it-industrien ved at kombinere 'best-in-class' virksomhedssoftware med mission-kritiske systemer," udtaler Larry Ellison, der er administrerende direktør i Oracle.

"Oracle vil blive den eneste virksomhed, der kan udvikle et integeret system, hvor alle dele passer og arbejder sammen, så kunderne ikke selv skal klare det. Vores kunder får gavn af det, når deres udgifter til system-integration falder, mens system-ydeevnen, stabiliteten og sikkerheden stiger," siger Larry Ellison.

Det er langt fra første gang i de senere år, at Oracle har den store pengepung fremme. Blandt andet har virksomheden købt Siebel, PeopleSoft og BEA Systems.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere