Artikel top billede

Den 14. december 2001 blev det første spadestik taget til IT-Universitetets nuværende bygning i Ørestaden, der siden 2003 har huset studerende og ansatte.

IT-Universitetet fylder 10 år

IT-Universitetet markerer nu den første runde fødselsdag. Siden dørene for første gang blev slået op, har næsten 5000 kloge hoveder fået skarpslebet it-kompetencerne.

Danmarks udklækningsanstalt for it-kandidater kan for første gang afholde en rund fødselsdag.

IT-Universitetet i København fylder nemlig 10 år.

Som navnet antyder, er IT-Universitetet en uddannelsesinstitution, der er dedikeret til den digitale verden, og gennem det foreløbige livsforløb har 5000 studerende fået opgraderet deres it-kompetencer.

Blandt dem er der uddannet mere end 1700 it-kandidater.

Fra ydmyg til trendy

Universitetets første år i 1999 forløb med tre uddannelser og 113 studerende, der holdt til ydmyge lokaler i Københavns Nordvestkvarter.

Dengang havde uddannelsen det mere folkelige navn, IT-Højskolen.

I dag er undervisningen flyttet til moderne lokaler i Ørestaden, hvor 1500 studerende og 250 ansatte har deres daglige gang.

Samtidig blev højskole-navnet i 2003 opjusteret til universitet.

Foreløbig er ITU tilfreds med tingenes gang.

"De forgangne 10 år har vist, at vi havde fat i noget helt rigtigt, da vi i sin tid bredte definitionen af it ud, så den omfatter både naturvidenskab, humaniora og erhvervsmæssig udnyttelse. Vi er lykkedes med at tiltrække mange flere unge, også kvinder, til it-uddannelserne," siger Mads Tofte, der er rektor.

Der er dog ikke tale om et færdigt koncept, kravene til it-uddannelserne vokser nemlig eksplosivt, og de næste 10 år byder på udfordringer, der er mindst lige så store som dem, de forgangne år har budt på.

"Globaliseringen krav om menneskers evne til at kunne arbejde globalt interaktivt og understøtte globalt interaktive processer ved hjælp af it. Det er noget, vi skal blive dygtige til i Danmark," siger Mads Tofte.

IT-Universitetet tildeler ph.d.-, kandidat-, bachelor-, master- og diplomgrader i alt fra spil, kommunikation og business til software.

ITU holder fest den 24. april og rektor på skolen, Mads Tofte, fejrer i samme moment, at han fylder 50 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere