Artikel top billede

Owen van Natta kommer fra en stilling som administrerende direktør for onlinemusik-virksomheden Playlist.

Ny MySpace-chef er tidligere Facebook-chef

News Corp. har valgt en tidligere Facebook-chef til at lede MySpace.

Computerworld News Service: Dagen efter offentliggørelsen af, at MySpaces topchef, Chris DeWolfe, trækker sig fra posten, oplyser News Corp., at ny CEO bliver Owen van Natta, som tidligere har været vicepresident for drift hos Facebook.

Owen van Natta tiltræder som administrerende direktør med øjeblikkelig virkning.

Van Natta vil rapportere direkte til den tidligere CEO for AOL Jonathan Miller, der for nogle uger siden blev udnævnt til News Corp.s CEO for digitale medier og digital direktør.

Owen van Natta har også arbejdet for Amazon.com som vicepresident for den globale forretningsudvikling og kommer til MySpace fra onlinemusik-virksomheden Playlist, hvor han var administrerende direktør.

Miller skriver i en udtalelse, at Van Natta medbringer en "dyb forståelse" af sociale netværk, der sammen med hans erhvervs- og driftserfaring vil gøre det muligt for ham at føre MySpace til den næste vækstfase.

Van Natta kommer på banen, netop som MySpace, der engang var den ubestridte leder af de sociale netværks-sites, har mistet sin førerposition til Facebook.

Ved at vælge en person, der var tæt involveret i at bygge Facebook op, til hvad det er i dag, håber News Corp. tydeligvis, at MySpace vil få en hurtig tilførsel af best practices og gode strategier til at vinde tabt terræn tilbage.

Overhalet af Facebook

I marts 2008 havde Fox Interactive Medias sites, som også tæller MySpace, sammenlagt 88,3 millioner unikke besøgende fra USA. Dette antal var ifølge comScore i sidste måned faldet til 85,1 millioner. I samme periode steg antallet af unikke amerikanske besøgende på Facebook fra 36 millioner til 61,2 millioner.

På verdensplan overhalede Facebook MySpace sidste år. I december tiltrak Facebook ifølge Nielsen Online globalt set 108,3 millioner unikke besøgende, mens MySpace havde 81 millioner.

Facebook oplyste for nyligt at have opnået 200 millioner månedlige brugere. News Corp. udtalte i sidste uge, at MySpace på verdensplan har 130 millioner "passionerede tilhængere" og 1.600 ansatte.

Den tid, som medlemmer bruger på Facebook, eksploderede mellem december 2007 og december 2008 med 566 procent fra 3,1 milliarder minutter til 20,5 milliarder minutter, skriver Nielsen Online i en rapport, der udkom i sidste måned.

Facebook har med dette bruger-engagement det største gennemsnits-tidsforbrug per person - tre timer og 10 minutter - ud af de 75 mest populære online-netværk på verdensplan, påpeger Nielsen Online.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere