Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær

Microsoft Office får indbygget ODF-understøttelse

Microsofts kontorpakke får nu indbygget understøttelse for open source-folkets dokumentformat. Den udvidelse er ODF-fløjen rigtig glad for.

Softwaregiganten fra Redmond har netop frigivet service pack 2 (SP2) til firmaets populære kontorpakke, Office 2007.

Opdateringen giver blandt andet understøttelse for en række nye filformater som Adobes PDF-format og ikke mindst open source-folkets ODF-dokumentformat.

ODF kan således benyttes som standardformatet i Microsofts kontorpakke.

"Det er første gang, at vores office-pakke understøtter ODF som en integreret del af programmet. Tidligere skulle man selv hente et tillægsprogram for at have muligheden," fortæller Jasper Hedegaard Bojsen, der er teknologidirektør i Microsoft.

"Installerer man SP2, vil ODF indgå som understøttet filformat på linje med en række andre nye formater," fortæller han.

Siden Folketinget i juni 2006 vedtog at indføre åbne standarder på syv områder i det offentlige Danmark, har der været et gevaldigt slagsmål, om dokument-standarden skulle være ODF eller OOXML - eller begge.

Et af stridspunkterne har været, at de to formater ikke kan bruges side om side i samme applikation, men nu understøtter Microsoft altså for første gang dem begge som standard.

OSL: ODF er mere åben

Microsofts glæde over den nye udvidelse til Office 2007 deles af open source-leverandørernes formand.

"Det viser med tydelighed, at ODF er et helt åbent format, som frit kan bruges af alle," siger Morten Kjærsgaard, der er formand for open source-leverandørerne i Danmark (OSL).

"Nu er vi oppe på syv applikationer, der kan håndtere ODF, og det burde give politikerne et vink med en vognstang om, at ODF skal vælges som Danmarks åbne standard," siger han.

Der er udført en række test, hvor der konverteres mellem formaterne, og de viser, at der ikke sker datatab i ODF. Det understreger igen, at ODF-formatet fungerer og er åbent, fortæller Morten Kjærsgaard.

"Understøttelsen betyder faktisk, at Microsoft selv leverer et godt argument for, at ODF er det format, vi skal anvende som standard i Danmark," lyder det fra open source-leverandørerne.

Kun i 2007

Henter man opdateringen til kontorpakken, får man ligeledes integreret PDF-understøttelse i sin Office-pakke.

Foreløbig er det kun den nyeste kontorpakke fra Microsoft, der får de nye filsystemer som standard, fortæller Microsoft.

SP2 til Office 2007 kan allerede nu hentes på firmaets webside, og vil på et senere tidspunkt blive tilbudt automatisk igennem Windows Update.

Hele pakken fylder 293 megabyte, og den indeholder først og fremmest hastigheds- og stabilitetsforbedringer samt bedre support af understøttende applikationer og tredjepartsprogrammer.

Samtidig samler den en række sikkerhedsrettelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere