Artikel top billede

Ny rapport: Sikkerhedsbrud skyldes manglende test

Over halvdelen af virksomhederne i ny undersøgelse bruger outsourcing til forretningskritiske applikationer, men kun en tredjedel kræver omfattende sikkerhedstest før implementering af kode.

Computerworld News Service: Over 62 procent af alle virksomheder oplevede i de sidste 12 måneder et brud på it-sikkerheden på grund af usikker software, afslører en spørgeundersøgelse foretaget af Forrester.

Forresters rapport "Application Risk Management in Business Survey," der blev bestilt af leverandør af platforme til applikations-risikostyring Veracode, spurgte flere end 200 respondenter fra 180 forskellige virksomheder på tværs af forskellige brancher.

Professionelle inden for softwareudvikling, sikkerhed og risikostyring fra Storbritannien og USA blev interviewet.

De fleste brud på sikkerheden sker på grund af sårbarheder i virksomhedernes kritiske applikationer.

Usikker software er en topprioritet for både ledelse og udviklere. Men selvom virksomhederne mener, at de kender sammensætningen og forretningskvaliteten af deres applikations-porteføljer, så er de knap så overbeviste om sikkerheden ved deres applikationer.

Finanskrisen påvirker sikkerheden

Storbritannien bruger i mindre grad end USA open source- og outsourcede applikationer til forretningskritiske funktioner og har relativt færre sikkerhedsansatte i forhold til udviklere, men konklusionerne om brud på sikkerheden er i store træk ens for de to nationer.

Kun 34 procent af de adspurgte virksomheder har en samlet softwareudviklings-livscyklus, der inkluderer applikations-sikkerhed.

Mere end halvdelen af virksomhederne bruger regelmæssigt outsourcing til forretningskritiske applikationer. Men kun en tredjedel af virksomhederne kræver omfattende sikkerhedstest før godkendelse og implementering af kode fra outsourcere.

Finanskrisen påvirker også sikkerheden, idet 64 procent af respondenterne svarede, at selvom applikations-sikkerhed er vigtigt for dem, så er det svært at imødegå udfordringen på de nuværende budgetter.

"De samme økonomiske kræfter, der driver virksomhederne til at bruge tredjepartsapplikationer, øger samtidig risikoen for usikker software," siger Matt Moynahan, som er topchef for Veracode.

"I lyset af den udbredte brug af tredjeparter til at bygge forretningskritiske applikationer har store globale virksomheder brug for en enkel fleksibel og omkostningseffektiv løsning til sømløst at teste sikkerheden på tværs af hele deres applikations-portefølje, uanset om softwaren er bygget internt eller eksternt."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere