Artikel top billede

Windows 7 kan nu hentes af alle

Microsofts kommende styresystem kan nu hentes i en Release Candidate på software-gigantens webside. Vista bliver først sendt på pension i 2011.

Prøveudgaven af det næsten færdige styresystem fra Microsoft kan nu hentes på software-producentens webside.

Windows 7 Release Candidate (RC) er nemlig blevet tilgængelig for alle.

Formålet med en RC-udgave er, at brugerne kan afprøve systemet i deres eksisterende miljø og file eventuelle hjørner til. Udgaven kan anvendes i knap et år.

"Den officielle udløbsdato for Windows 7 RC er 1. juni 2010," fortæller Nana Bule, som er den danske Windows-divisionschef.

"Fra marts 2010 vil der komme advarsler om, at det er ved at være tid til at skifte til den rigtige version," fortæller hun.

30. april blev Windows 7 Release Candidate frigivet til udviklere, partnere og virksomheder via MSDN og TechNet, men nu bliver Hr. og Fru Danmark også inviteret indenfor.

Lanceringen af Windows 7 RC er det første skridt på vejen mod den endelige lancering senere på året.

"Udsendelsen af Windows 7 RC betyder, at arbejdet med det færdige produkt er i den afsluttende udviklingsfase og så klar, at partnere kan begynde at udvikle programmer, drivere og serviceydelser. Det er også et signal til it-professionelle i virksomheder om, at Windows 7 nu er klar til at blive testet og evalueret i deres it-infrastruktur," lyder det fra Microsoft.

"Vi har leveret den bedste Windows Release Candidate nogensinde," vurderer Nana Bule.

Vista lever videre

Fødslen af Windows 7 betyder ikke umiddelbart døden for Windows Vista.

Vista vil fortsat være på hylderne frem til januar 2011.

Der har været rygter om, at Microsoft ville sende Vista på pension i forbindelse med lanceringen, men de holder altså ikke vand.

"Der bliver et overlap mellem Vista og Windows 7, præcis som vi plejer at gøre," fortæller Nana Bule.

"Det er normal praksis at kunder, der vil bruge Vista, fortsat kan købe produktet," siger hun.

Samtidig vil der blive udviklet sikkerhedsopdateringer og tilbudt standard-support frem til 2012.

Vista blev frigivet i januar 2007, og det får således en levetid på præcis fire år, hvis programmet holdes i live frem til januar 2011.

Microsoft har ikke en fast lanceringsdato for den endelige version af Windows 7. Pc-producenten Acer er dog kommet til at røbe, at det bliver 23. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere