Artikel top billede

Foto: F. Schussler/PhotoLink.

Hovedstadens stjålne cykler begynder at bippe

Et RFID-pilotprojekt i hovedstadsområdet skal hjælpe borgerne til at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Overvågning af borgere og byområder har i de seneste år fået drøje hug af menneskerettigheds-organisationer for at være frihedsberøvende.

Men at overvågning kan komme borgerne direkte til gode, vil hovedstadskommunerne København og Frederiksberg med tilsammen godt 600.000 indbyggere bevise med et pilotprojekt, der skal gøre det nemmere for borgerne at blive genforenet med deres stjålne cykler.

Københavns og Frederiksberg Kommune vil uddele op mod 5.500 RFID-chips til kommunernes borgere - hovedsageligt studerende - til at sætte på cyklen. Chippen er fastgjort på bagsiden af en refleksbrik, der kan monteres på cyklen.

Borgerne skal derefter registrere sig på en hjemmeside samt melde deres cykler stjålne via samme hjemmeside, hvis langfingrede pedaltrampere har været på spil. Når hovedstadens parkeringsvagter så alligevel går på deres ruter i hovedstaden med en GPS-terminal, vil terminalen begynde at bippe, når parkeringsvagten går i en afstand på op mod 10 meter af en stjålen cykel.

Samtidig vil borgeren med den manglende cykel modtage en sms om, at cyklen er blevet fundet.

Kommer til sommer

Formålet med projektet er at sikre Danmarks hovedstad som et af de mest cykelvenlige områder i verden.

"Det skal være attraktivt at være cyklist på Frederiksberg, også når det handler om borgernes tillid til at kunne stille cyklen fra sig i kommunen," fortæller Frederiksberg Kommunes sekretariatschef Thomas Wohlert til Computerworld.

Pilotprojektet vil blive trampet i gang 4. juni i både København og på Frederiksberg.

I København vil kommunen mellem klokken 15 og 17 uddele mellem 3.000 og 5.000 reflekser med chips til studerende på enten Rådhuspladsen eller Gammeltorv/Nytorv, hvor også overborgmester Ritt Bjerregaard vil være til stede.

På Frederiksberg vil kommunen udlevere omkring 500 chips på Solbjerg Plads, hvor blandt andet Frederiksberg Gymnasium, Frederiksberg Seminarium og Copenhagen Business School ligger.

Frederiksberg Kommune regner med, at deltagelse i projektet vil koste omkring 125.000 kroner. Beløbet dækker indkøb af to terminaler samt indkøb og montering af de 500 reflekser med chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere