Artikel top billede

Det er slut med at levere tv, telefoni og internet hos fiberselskabet MidtVest Bredbånd. Et norsk firma overtager tjenesterne. Foto: MidtVest Bredbånd

MidtVest Bredbånd sælger forretning til nordmænd

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd, der er i betalingsstandsning, sælger sine tjenester til det norske selskab Lyse.

Der gik i januar chokbølger igennem den danske fiberbranche. Det skete, da fiberselskabet MidtVest Bredbånd annoncerede, at selskabet gik i betalingsstandsning.

Siden har selskabet kæmpet for at finde en løsning, så forretningen i en eller anden form kan fortsætte livet. Alternativet er en konkurs.

I dag var der så nyt fra selskabet. Det norske selskab Lyse overtager alle tjenesterne, der er på MidtVest Bredbånds fibernet.

Dermed overtager nordmændene de 11.000 kunder, der i dag køber ydelser på nettet i Holstebro-området.

"Vi kendte firmaet, for de er forvejen leverandører til mellem 5.000 og 7.000 af de kunder, vi har i dag, og det er jo et argument, som man ikke skal være blind for. Deres produkter kører allerede i dag i en lige linje fra Norge til vores kunder, og derfor er det et selskab, vi har stor tiltro til," siger MidtVest Bredbånds bestyrelsesformand, Flemming Poulsen, til Computerworld.

De nuværende kunder hos MidtVest Bredbånd vil dog ikke komme til at støde på navnet Lyse. I stedet vil det norske energi- og kommunikationsselskab sælge internet-, telefoni- og tv-tjenester under navnet Altibox. Et varemærke, som i forvejen har over 130.000 kunder i Norge.

Altibox har muskler at spille med

Flemming Poulsen påpeger, at Altibox kan udnytte nogle stordriftsfordele, som MidtVest Bredbånd ikke selv var i stand til med sin lille kundebase.

"Det har to formål, når noget af produktionen går til Norge. De kan købe større ind og derfor få en billigere pris, og dermed er der noget mere at dele, end vi kan. Samtidig har de en kundebase på 130.000 fibernetkunder og er hastigt på vej frem, og derfor har de et større antal kunder at fordele udgifterne på," siger han.

Udgifterne førte til sidst til betalingsstandsningen i MidtVest Bredbånd, tilføjer han.

"Problemet for MidtVest Bredbånd er, at vi ikke havde kunder nok til at dække vores udgifter, og det måtte bestyrelsen og ejerne jo tage konsekvensen af på et tidspunkt," fortsætter han.

Frasalg koster ansatte jobbet

Frasalget af tjenesterne betyder, at MidtVest Bredbånd nu kun sidder tilbage med fiberkablerne. Derfor bliver en del af selskabets nuværende 66 medarbejdere overflødige, lyder det fra selskabet.

"Vi har endnu ikke et endeligt overblik over det, men jeg kan fortælle, at medarbejderne i dag er blevet informeret om, at i hvert fald 22 af dem står til at blive afskediget," siger bestyrelsesformanden.

Her til eftermiddag har han siddet til møde med tilsynet, der skal finde en løsning til kreditorerne, men situationen omkring betalingsstandsningen er endnu ikke afklaret.

"Vi står over for at skulle gøre op, hvordan tingene ser ud, og i dag kan vi simpelthen ikke sætte to streger under, hvordan den løsning skal se ud," siger Flemming Poulsen.

I sidste måned fyrede MidtVest Bredbånd ni medarbejdere, fordi aktiviteterne i selskabet var blevet færre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere