Artikel top billede

Allan Karlsen, der i dag er øverste mand i GE Money Bank, overtager topposten i Dansk Bredbånd efter sommerferien. Foto: GE Money Bank (Foto: Henrik Ohsten Rasmussen)

Dansk Bredbånds nye direktør har en gylden plan

Interview: Allan Karlsen bliver til august den fjerde administrerende direktør i Dansk Bredbånd på tre år. Hvor længe vil han blive siddende?

Kim Sonne, Niels Svenningsen og Svend Thomsen. De tre var i perioden 2006 til 2008 alle direktører i Dansk Bredbånd. Siden sidstnævntes afgang i september sidste år har selskabet været på jagt efter en ny topchef.

Nu er den ny administrerende direktør så klar. Allan Karlsen overtager posten til august, når han forlader sin nuværende stilling som øverste chef i GE Money Bank.

Du overtager en post, hvor der har været meget udskiftning. Skræmmer sporene?

"Nej, det gør de ikke. Jeg kan godt se, at der har været forskellige inde over det, og jeg kan nu også forstå, hvorfor hver især har valgt at stoppe, og det synes jeg, at der er en fuldstændig naturlig forklaring på, så det er jeg ikke skræmt af," siger Allan Karlsen, der har en fortid hos TDC Mobil.

Den kommende direktør i Dansk Bredbånd uddyber, at han har haft samtaler med bestyrelsesformand Svenn Dam, hvor han fik det forklaret.

Overtager røde tal

Dansk Bredbånd leverer tv, telefoni og internet til 70.000 kunder i dag, men selskabet har endnu ikke leveret overskud.

I det seneste regnskab for 2008 endte selskabet ifølge dagbladet Børsen med et driftsresultat før afskrivninger (EBITDA) på minus 23,9 millioner kroner - det hed minus 57,3 millioner kroner året før. Bundlinjen er endnu mere rød med et minus på næsten 77 millioner kroner.

I årets sidste måneder var driften før afskrivninger dog positiv, oplyser bestyrelsesformand Svenn Dam. Det er blandt andet det, der har lokket Allan Karlsen til.

"Dansk Bredbånd er en spændende virksomhed, som har en god størrelse nu. Der er stadig noget potentiale i den, og jeg synes også, at med den størrelse, den har, det positive EBITDA-resultat og den kritiske masse, der er kommet, så er den godt positioneret til at tage del i den konsolidering, der kommer til at foregå," fortæller Allan Karlsen.

Lidt til fælles med mobilmarkedet

Allan Karlsen synes blandt andet, at produktudbuddet med triple play - internet, tv og telefoni - er spændende, ligesom ejerkredsen med ATP, Dansk Kapitalanlæg og flere energiselskaber er interessant.

"Markedet er utrolig spændende, og vi har jo lige set dagens udmelding fra TDC omkring A+. Det er et område, hvor familien Danmark bruger ret meget af deres disponible indkomst på de her produkter, og man er klar til at bruge mere," siger den kommende bredbåndsdirektør.

Allan Karlsen ser ligheder med telemarkedet dengang, han selv var underdirektør i TDC Mobil i perioden 2002 til 2004.

"Det er lidt ligesom dengang, jeg var i TDC Mobil. Der er et marked med nogle store aktører, og så er der nogle udfordrere, og der er en del service providere. Der er mange om markedet, så der sker en intensiveret konkurrence, og på sigt vil der finde en konsolidering sted," forklarer han.

Bestyrelsesformand: Ny direktør skal udvikle

Bestyrelsesformand Svenn Dam ser frem til, at Allan Karlsen indtræder i direktørstolen hos Dansk Bredbånd. Blandt andet fremhæver Svenn Dam, at den kommende direktør i selskabet har gjort det godt i GE Money Bank.

"Det drejer sig for os om, at vi kan få udviklet de produkter, som forbrugerne efterspørger, og som de er villige til at betale for. Og ikke at udvikle alt muligt andet. Derfor er der slet ikke nogen tvivl om, at det er de kompetencer, som Allan primært har," siger Svenn Dam.

Han har som bestyrelsesformand været vidne til de mange direktørafgange. Svenn Dam tror dog på, at Allan Karlsen bliver længere tid i firmaet.

"Jeg har ikke nogen andre forestillinger, end Allan skal blive her de kommende år, men det ved man selvfølgelig aldrig. Det er jo et frit land. Men jeg forventer, at han bliver der, så længe han ser det som en stor udfordring, og det ser det i hvert fald ud til at være i den kommende periode," siger Svenn Dam.

Tilfredsstillende udvikling trods underskud

I forbindelse med det netop offentliggjorte årsregnskab opnåede selskabet et resultat før skat på 76,6 millioner kroner, fremgår det af dagbladet Børsen. Svenn Dam hæfter sig mest ved, at driftsresultatet før afskrivninger udviklede sig pænt i løbet af året.

"Resultat er ikke tilfredsstillende, men udviklingen er tilfredsstillende. Når man slutter året med et positivt EBITDA, og man har et minus på 23,9 millioner kroner for hele året, ja, så er det sket noget i løbet af året," siger Svenn Dam

Det forbedrede resultat har en simpel forklaring, lyder det fra formanden.

"Der er ingen tvivl om, at den vigtigste årsag er, at folk simpelthen køber flere produkter, hurtigere hastigheder og større tv-pakker," fortæller Svenn Dam.

Han ser optimistisk på fremtiden og fremhæver, at stadig flere vil have triple play-produkter. Det er blandt andet noget, som TDC markedsfører kraftigt, men det er ifølge bestyrelsesformanden en fordel, fordi det skaber opmærksomhed omkring den produktpakke, som Dansk Bredbånd har, lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere