Artikel top billede

Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

Helge Sander klar med statsligt sikkerhedscenter

Danmark får fra i år et nyt statsligt varslingscenter til en pris på 10 millioner kroner. Formålet er at dæmme op for cyberangreb mod danskernes digitale papirdynger.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har fra regeringens side fået grønt lys til at etablere et en statslig varslingstjeneste for internettrusler - et såkaldt GovCERT, der er en forkortelse af Government Computer Emergency Response Team.

Det skriver Videnskabsministeriet i en pressemeddelelse.

"Et robust og sikkert, digitalt Danmark. Det er regeringens klare mål, og derfor har vi besluttet at etablere en statslig varslingstjeneste," lyder det fra videnskabsminister Helge Sander i pressemeddelelsen om GovCERT'et, der koster 10 millioner i etablering og drift i 2009.

Fra 2010 vil driften af GovCERT koste staten otte millioner kroner.

Reagerer hurtigt og koordineret

GovCERT skal sikre, at der i staten er overblik over trusler og sårbarheder i produkter, tjenester, net og systemer. På den baggrund skal tjenesten foretage en løbende vurdering af it-sikkerheden samt varsle myndigheder om it-sikkerhedsmæssige hændelser og trusler.

Det nye center kommer efter der i årevis har været kritik af indsatsen på netop dette område.

Beslutningen om oprettelsen af GovCERT bunder i en stigende digitalisering af danskernes dokumenter i både den private og offentlige sektor, hvilket åbner en sikkerhedsrisiko for hackerangreb og anden datakriminalitet.

Med etableringen af GovCERT vil det ifølge Videnskabsministeriet være muligt for statens forskellige instanser reagerer hurtigt og koordineret på it-angreb, selv om tjenesten i sig selv ikke ville kunne forhindre angreb.

"Det er derfor vigtigt, at der i staten tilvejebringes kapacitet, der kan indgå i bekæmpelsen af trusler mod statens informationsinfrastruktur," udtaler Helge Sander i pressemeddelelsen.

Samtidigt vil det danske GovCERT skulle arbejde koordineret med GovCERT'er i andre lande, danske internetudbydere og teleoperatører samt varslingstjenensten inden for Forsvaret og det allerede eksisterende DK-CERT.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere