Artikel top billede

Karsten Ree solgte sidste år sit livsværk Den Blå Avis til eBay for cirka to milliarder kroner. Foto: Jakob Boserup (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Karsten Ree overtager kontrollen med Zepto

Milliardæren Karsten Ree forventer at sidde på aktiemajoriteten i Zepto, når den kommende kapitaludvidelse falder på plads.

Den tidligere ejer af Den Blå Avis, Karsten Ree, spytter flere penge i Zepto i denne måned i forbindelse med en udvidelse af aktiekapitalen, og det sker med krav om indflydelse.

Karsten Ree ønsker total kontrol med firmaet, og hvis det går som forventet, sidder han på 51 procent af aktierne den 25. juni, når tegningsperioden af aktier slutter.

"Det er for ikke at blive overrullet af nogen, som kunne have en anderledes eller forkert opfattelse af tingene," fortæller Karsten Ree til Computerworld.

I forvejen sidder han på godt 10 procent af aktierne hos laptop- og tv-producenten Zepto, som i de senere år har været inde i et økonomisk uvejr.

"Hele baggrunden for manøvren er, at man får den indflydelse, som det giver at være majoritetshaver, hvis man skal gå ind og hjælpe foretagendet i den situation, det er i," siger Karsten Ree.

Ree: Zepto står stærkere efter krisen
Det er kun et par uger siden, at Zepto meldte, at virksomheden endnu engang nedjusterer forventningerne til årets resultat. Alligevel tror Karsten Ree på projektet - specielt på længere sigt, hvis finanskrisen aftager.

"I situationen, som den er i dag, er der dybest set et potentiale for alle dem, som overlever, og det er jo virkelig en svær tid for alle, der opererer i det her segment. Min indgroede overbevisning er, at dem, der overlever, får en platform, der er mulig at arbejde på i fremtiden," forklarer han.

Det fremgår af Zeptos prospekt omkring kapitaludvidelsen, at Ree Kredit A/S har indgået en aftale med de eksisterende aktionærer om at overtage og udnytte deres aktietegningsrettigheder vederlagsfrit. Dermed ligner det en ren formalitet, at det falder på plads.

"Jeg skal ikke udstede nogen garantier. Det tror jeg på. Det regner jeg med, og hvis ikke det går, så er der ikke noget at gøre ved det, og så har jeg sparet pengene," fortæller han.

En investering uden garantier

Karsten Ree betaler 1,1 millioner kroner for de 370.000, som Ree Kredit A/S i forvejen havde tegningsret til. Derudover giver han tilsagn om at købe aktier for yderligere 7,6 millioner kroner, så det samlede beløb ender på 8,7 millioner kroner.

Dermed bruger han lidt af den formue, som fik en ordentlig indsprøjtning, da det amerikanske auktionshus eBay sidste år købte Den Blå Avis for 2,1 milliarder kroner.

"Noget skal jeg jo lave. Nu har jeg en gang givet det noget kapital ved at erhverve de aktier og også noget interesse, og jeg har også en tidligere medarbejder, der har arbejdet i Zepto i nogle år, og det er mere eller mindre ham, der har lokket mig ind i det for et par år eller tre siden, så der er da også veneration for selskabet. Det er vel også en af årsagerne, og jeg tror som helhed på, at det kan lykkes. Jeg håber på det i hvert fald," beretter Karsten Ree.

Ingen gratis måltider

Men selv håb kan briste. Det er den garvede investor dog fuldt ud bevidst om.

"Jeg kan ikke lave forretninger med nogen garanti. Sådan er det at investere og lave forretning. Der er ingen garanti for noget som helst i den her verden. Der er ingen gratis måltider, som det hedder i den finansielle verden, så noget af det skal bero på tro og håb," lyder det fra ham.

Lasse Frost, der er administrerende direktør i Zepto, har i dag bekræftet over for Computerworld, at Karsten Ree står til at sætte sig på 51 procent af aktierne i virksomheden, der ligger i Hedehusene ved Roskilde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere