Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander: TDC-køb af fibernet svækker konkurrencen

Videnskabsminister Helge Sander vurderer, at konkurrencen svækkes, hvis TDC ender som køberen af DONG's fibernet.

DONG ønsker at skille sig af med sit fibernet i Nordsjælland, og TDC er formentlig blandt de mulige købere.

I forvejen sidder TDC på kabel- og kobbernettet i regionen, og dermed kan selskabet få kontrol over alle de faste forbindelser.

Skulle TDC ende som køberen af DONG's fibernet, vil det svække konkurrencen, lyder det fra videnskabsminister Helge Sander (V) i et svar til Morten Helveg Petersen (R).

"Hvis adgangsvejene til kunderne samles på færre selskaber, vil den såkaldte infrastrukturbaserede konkurrence alt andet lige blive svækket," svarer ministeren.

I det samme svar fortsætter ministeren dog og tilføjer:

"Men der er ikke på teleområdet nogen regler, der forhindrer TDC eller andre i at købe andre selskabers fibernet."

Helveg ønsker diskussion

It- og teleordfører Morten Helveg Petersen fra De Radikale mener, at det er tid til at se på, hvilken rolle fiber skal spille i den danske bredbåndsinfrastruktur. I dag er TDC pålagt at give fremmede udbydere adgang til selskabets kobbernet - det traditionelle telefonnet - mens der ikke er de samme krav til eksempelvis fibernet.

"Pointen i alt det her er, at det er endnu et eksempel på, at du har et stykke spændende ny teknologi, som stiller lovgivere i en situation, hvor man bliver nødt til at overveje, om vi er på plads og der, hvor vi skal være i forhold til konkurrencereglerne," fortalte Morten Helveg Petersen til Computerworld i sidste uge.

Helge Sander skriver videre i sit svar, at regeringen ønsker en effektiv konkurrence på telemarkedet, og hvis DONG's fiberforretning har en vis størrelse, skal den også under konkurrencemyndighedernes lup.

"Konkurrencelovens regler om fusionskontrol vil dog eventuelt kunne finde anvendelse, hvis der er en omsætning på de pågældende fibernetaktiviteter på over 300 millioner kroner årligt," skriver Helge Sander videre.

Slutteligt svarer ministeren, at IT- og Telestyrelsen kan pålægge TDC at åbne nettet, hvis en analyse af telemarkedet skulle påvise, at der er behov for det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere