Mandagens aviser om it

Filmselskaber tror på online. Danske adresser på internet udsat for fusk af svindlere. Det færøske vindue er åbnet. Høst gevinst med it-styring af lageret. Voldssigtelse mod Bagger fastholdes. Internetbutik i sag om momssvindel. Amerikansk nøl bremser jagt på Bagger-formue. Damgaard forlader formandspost. Telenor klar til danske opkøb.

Filmselskaber tror på online

Trods flere års forventninger i filmbranchen til digital distribution, er det gået relativt trægt med at få gang i online-salg af film i Danmark, men nu melder blandt andet Nordisk Film og Zentropa om stigende interesse for at leje film via internettet. (Berlingske Tidende)

Danske adresser på internet udsat for fusk af svindlere

Fup og fusk med danske internet-adresser er i fortsat stigning - og det er ikke bare virksomheder, der rammes af snyderiet. Også private danskere lider under det og risikerer at få installeret spionprogrammer, fordi de laver stavefejl. En lov, der blev vedtaget i 2005, har ikke stoppet fuskeriet. (Berlingske Tidende)

Det færøske vindue er åbnet

På to år har det succesrige færøskejede it-selskab Norriq købt syv andre selskaber og står i dag som et vindue til Færøerne. Nu håber den færøske erhvervsminister Johan Dahl, at den større synlighed vil trække danske investeringer til den nordatlantiske øgruppe. (Berlingske Tidende)

Høst gevinst med it-styring af lageret

Der ligger et stort potentiale for mindre virksomheder i at bruge it til lagerstyring. Mange af dem styrer fortsat lageret på en traditionel og manuel måde eller med it-systemer af ældre dato. "Der er et stort potentiale for mindre virksomheder med 30-40 ansatte," siger Palle Petersen, seniorkonsulent i Teknologisk Institut. (Erhvervsbladet)

Voldssigtelse mod Bagger fastholdes

Stein Bagger er eneste sigtede i sagen om overfaldet på Allan Vestergaard. "Vi mener, at det måske er Stein Bagger, der står bag overfaldet. Det er det, vi skal dokumentere, og det er det, vi arbejder på," siger vicepolitikommissær Lau Lauritzen fra Nordsjællandsk Politi. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Internetbutik i sag om momssvindel

Konkursbo svindlede med moms for 40 millioner kroner, mener kurator, hvilket ikke forhindrer butikken, Multimedia World i at fortsætte salget af forbrugerelektronik på trods af, at selskabet er meldt til bagmandspolitiet. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Amerikansk nøl bremser jagt på Bagger-formue

Bagmandspolitiet og kurator Boris Frederiksens jagt på Stein Baggers forsvundne svindelmillioner ser nu ud til at løbe mere og mere ud i sandet. De amerikanske myndigheder har endnu ikke villet give en hjælpende hånd i sagen på trods af flere henvendelser fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet. (Dagbladet Børsen)

Damgaard forlader formandspost

Den pressede storinvestor Erik Damgaard går af som formand for vækstvirksomheden 7N, som han selv ejer 42 procent af. Preben Damgaard, Eriks lillebror, sætter sig i stedet i formandsstolen. (Dagbladet Børsen)

Telenor klar til danske opkøb

Telenor er klar til nye storopkøb i Danmark. "Vi er parate til at foretage yderligere opkøb samt indgå partnerskaber for at sikre vores position på det danske marked," siger Henrik Clausen, Telenors danske chef. (Dagbladet Børsen)

Dagens aviser:
Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere