Artikel top billede

Løn til it-ledere i ø-kommuner skraber bunden

It-lederne i Danmarks små ø-kommuner ligger i bund i lønundersøgelsen. Se hvem der får de laveste it-lederlønninger i det offentlige.

De danske øer skulle være befolket af skønne møer og raske svende, men det kniber med lønkronerne til dem.

I hvert fald er fire af fem it-ledere i bunden af Computerworlds lønundersøgelse fra små ø-kommuner.

Du kan se listen over de ti dårligst lønnede it-lederlønninger i det offentlige her.

Gennemsnitslønnen for it-lederne på øerne ligger på lige under 34.000 kroner om måneden. Den højest lønnede kommunale it-direktør arbejder i Københavns Kommune og får mere end 95.000 kroner om måneden.

Ærø i bund

I årets undersøgelse er det Bettina Rosenbæk, der er leder af it-kontoret i Ærø Kommune, som får den mindste månedsløn eksklusiv pension.

"Det er selvfølgelig for lidt," lyder det med et grin fra Bettina Rosenbæk, som dog hurtigt finder den alvorlige tone frem. Hun forklarer, at de små ø-kommuner står med en udfordring.

I dag fastsættes de enkelte lønniveauer i Ærø Kommune på tværs af afdelinger, så afdelingsledere er på omtrent samme niveau. Men det kan give problemer på længere sigt, at it-lønningerne på øerne er så lave, som de er.

"Hvis man fik lønniveauet hævet, ville man kunne tiltrække flere. De kommuner, hvor der er ansat mennesker, der i forvejen er etableret, lukrerer lidt på det, så behøver man ikke hæve lønnen," siger hun og fortsætter:

"Det vil blive et problem at få folk i en situation, hvor man skal ud og ansætte."

Bettina Rosenbæk har forståelse for, at der er en stor spredning på lønningerne i kommunerne. For der er også stor forskel på, hvor store enheder der er.

Ærø har godt 7.000 indbyggere. I it-kontoret på Ærø er der tre ansatte, og Bettina Rosenbæk er ikke kun leder, hun skal også deltage i den praktiske drift af it-systemerne.

"I de større kommuner kan man have specialiserede medarbejdere, det har vi svært ved. Når vi er så få ansatte, som vi er, skal vi have en bred viden om systemerne," siger Bettina Rosenbæk.

It-lederen har svært ved at vurdere, hvorfor lønniveauet på Ærø og de andre øer er så lavt, selv om der er tale om små kommuner.

"Jeg ved ikke, hvad det skyldes. Det kan have noget med at gøre, at man politisk ikke er klar over, at det er en vigtig funktion, men man har et stort ansvar og medarbejderne skal alligevel levere det samme som i en stor kommune," siger Bettina Rosenbæk.

Fagforeninger forundrede

Formanden for HK/Samdata Pia Brade er utilfreds med lønningerne i bunden af tabellen.

Erik Swiatek, organisatorisk næstformand i en anden it-fagforening, Prosa, er enig i Pia Brades vurdering.

"Det, jeg synes er mest markant, er lønningerne i de ti kommuner, som betaler mindst. Hvis disse it-folk med bundlønninger reelt er chefer, så synes jeg, det er bekymrende - også set i forhold til Danmarks overordnede mål om digitalisering," siger han og fortsætter:

"Og hvis chefernes bundlønningerne afspejler lønniveauet i resten af it-afdelingen, får de svært ved at tiltrække den rigtige arbejdskraft i betragtning af det pres, der ligger på kommunerne for at implementere det digitale Danmark."

De lavest lønnede er også en torn i øjet på Pia Brade, HK/Samdata

"Det er ikke i orden at have ledelsesmæssigt ansvar og skulle arbejde i en politisk organisation som en kommune og så være så lavt lønnet," siger Pia Brade

Hun mener også, at ø-kommunerne kan få svært ved at tiltrække arbejdskraft.

Læs listen fra regionerne.

Læs listen fra kommunerne.

Læs listen fra ministerierne.

Se top ti.

Se De dårligst lønnede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere