Artikel top billede

Oracles køb af Sun løbet ind i problemer

Oracles køb af Sun er kommet i modvind. Det er licens-betingelserne for Suns Java-software, der skaber problemer.

Oracles stort anlagte opkøb af Sun er kommet i modvind, efter det amerikanske justitsministerium ikke som ventet har godkendt aftalen inden for den ventede tidsramme, meddeler Oracle.[/url]

Både investorer og analytikere havde ellers forventet, at det amerikanske justitsministerium ville godkende købet som uskadeligt for markedet, i det de to selskaber ikke er hinandens hovedrivaler i noget marked.

Denne forventing holder imidlertid ikke stik, i det det amerikanske justitsministerium kort og godt blot har undladt at godkende købet inden for den indledende frist på 30 dage.

Det vil normalt føre til en ny efterforsknings-runde, hvor de pågældende firmaer vil blive anmodet om at levere yderligere oplysninger, der skal anvendes til en mere tilbundsgående undersøgelse.

Java vigtig for Oracle

En af Oracles advokater maner til besindelse. Han mener ikke, at man skal lægge for meget i den manglende godkendelse, der efter hans mening ikke kommer til at forskubbe fusionen mellem de to selskaber.

Ifølge Oracle studerer embedsmændene licens-betingelserne for Suns Java-software, der anvendes af teknologiselskaber verden over og som er en ret essentiel bestanddel i software fra blandt andre IBM og Nokia.

Oracles Larry Ellison har da også tidligere sagt, at netop kontrollen over Java for ham har været den vigtigste grund til at overtage Sun.

Larry Ellison har således sagt, at Java "er den klart vigtigste enkelt-stående software, vi nogensinde har købt." Han mener, at Oracles Java-baserede middleware-forretning med købet af først BEA og nu Sun er på vej til at blive lige så stor en forretning som Oracles flagskib, database-forretningen.

Ganske vist har Sun aldrig været i stand til at tjene de store penge på Java, men det mener Larry Ellison godt, at han kan, hvilket har vækket rygter om, at Oracle overvejer at hæve licens-prisen for Java.

Aktionærer i Sun har tildigere i tre tilfælde sagsøgt Oracle for at modarbejde opkøbet af Sun. De mener, at pris-fastsættelsen af Sun er "uretfærdig og utilstrækkelig."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere