Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Tele-direktør kender ikke til ulovlige logningsdata

Ib Tolstrup, direktør for Telekommunikationsindustrien i Danmark, svarer for sig i sagen om de gamle logningsdata, der er udleveret, selvom de burde være slettet.

En afrapportering fra Justitsministeriet om politiets brug af logningsbekendtgørelsen viser, at politiet i 37 tilfælde har fået udleveret logningsdata, som er ældre end de 12 måneder, som tidligere justitsminister Lene Espersen (K) har slået fast som maksimum.

Eksperter i privatlivsbeskyttelse og overvågning har efterfølgende kritiseret teleselskaberne for udleveringen, som de ser som et retssikkerhedsmæssigt problem og derfor finder henholdsvis uheldigt og ulovligt.

Senest er også Datatilsynet gået ind i sagen om de gemte logningsdata for at afkræve justitsministeriet en forklaring.

Nu er spørgerunden nået til Ib Tolstrup, som er direktør for telebranchens interesseorganisation Telekommunikationsindustrien i Danmark.

Ib Tolstrup, hvordan forklarer du, at der i 37 tilfælde er udleveret data, som er over 12 måneder gamle?

"I modsætning til de såkaldte eksperter, som har udtalt sig om sagerne, er jeg ikke i stand til at forklare det uden at kende nærmere til sagerne. Og jeg kender ikke de pågældende sager.

Jeg kan gisne om, at det kan dreje sig om regningsdata, som skal gemmes i op til fem år, eller der kan være tale om igangværende sager, fordi der er sager, som lige har passeret de 12 måneder."

Hvorfor udleverer teleindustrien data, som er ældre end de tilladte 12 måneder?

"Jeg har ikke noget specifik kendskab til det. Jeg henviser til spørgsmål nummer et."

To eksperter kalder udleveringen ulovlig. Hvad siger teleindustrien til det?

"Jeg henviser til spørgsmål nummer et."

I hvor høj grad skyldes udleveringen pres fra politiets side?

"Jeg kender ikke til pres fra politiet. Men det er klart, at initiativet er kommet fra politiet. Selskaberne aftjener værnepligt ved at kunne logge og derefter udlevere på dommerkendelse."

Hvis teleindustrien ikke selv kan overholde reglerne, hvem skal så hjælpe jer med det?

"Vi mener absolut, at vi kan overholde reglerne. Vi har i branchen arbejdet rigtig meget med tilblivelsen af lov og bekendtgørelsen, og vi har efterfølgende gjort et stort branchearbejde for sammen at tolke bekendtgørelsen, således at den kan opfyldes til samfundets bedste."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere