Artikel top billede

Nortel-opkøb kan koste danske jobs

Det kan betyde farvel til danske Nortel-ansatte, når unified communications-leverandøren Avaya efter planen overtager Nortels erhvervsdivision.

I går kom det frem, at den kriseramte canadiske netværksproducent Nortel sælger sin erhvervsdivision til unified communications-leverandøren Avaya, der blandt andet sælger løsninger til IP-telefoni.

Nu løfter Avayas nordiske direktør, Ole Mygind, lidt af sløret for, hvad det kommer til at betyde for Nortels danske ansatte, der kan forvente rationaliseringer.

Selvom han håber at kunne beholde størstedelen af de danske Nortel-ansatte, udsteder han nemlig ingen job-garantier.

Tung administration centraliseres

Rationalisering og centralisering er en naturlig del af et opkøb, mener han.

"Tanken er ikke, at vi skal gøre det af med medarbejderne, men selvfølgelig vil der være nogle rationaliserings-gevinster. I Avaya har vi skåret alt fedtet fra i landeorganisationerne, så vi sidder med en salgs- og serviceorganisation," siger han.

"Samme organisation vil vi dreje Nortel hen imod, så det er klart, at hvis der sidder en masse tung administration, så vil det blive centraliseret, det er der ingen tvivl om," siger Ole Mygind og fortsætter.

"Organisationen ude i landede skal klart have fokus på salg og på at hjælpe partnerne," siger han.

Så hvis der sidder nogle i Nortel, der ikke har fokus på det, så kommer de ikke med over i den nye konstellation?

"Nej. Der vil være en centralisering af de administrative processer, for ellers er vi ikke konkurrencedygtige," lyder det fra Ole Mygind.

Helhjertet partnerstrategi

Og netop hjælp til partnerkanalen står helt centralt i Avayas nye strategi, fortæller den nordiske boss.

Partnerne har ifølge direktøren for længe været forsømt, men med Nortel-opkøbet vil kanalstrategien nu blive forfulgt helhjertet, så partnerne står for alt salg.

"Der var tidligere en lidt mudret strategi ud mod markedet. Nogle gange prøvede vi at begynde på en kanalstrategi samtidig med en ret direkte tilgang til markedet. Den der mixede model gør, at kanalen i sidste ende ikke stoler på os 100 procent. Man må sige A eller B, og nu har vi så sagt, at vi vælger at arbejde tæt sammen med partnerkanalen," siger Ole Mygind.

Han forklarer, at Nortel-opkøbet netop skal gøre det muligt for Avaya at komme endnu bredere ud til kunderne via et større partner-netværk.

"Nortel har en god kanalmuskel, især i Danmark, som forstærker vores strategi ud til markedet, og vi får en større kundebase. Samtidig har de en række produkter, der måske rammer en smule bedre i midt-markedet i forhold til, hvad Avaya selv har," siger han.

"Vi har haft et par gode partnere, men jeg føler ikke, vi har bredt os så meget ud, som vi sagtens kunne, hvis vi var mere loyale over for vores partnere. Det er det her træk et udtryk for, at vi nu vil være," siger Ole Mygind, nordisk direktør for Avaya.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere