Artikel top billede

Henrik Poulsen, der er topchef i TDC, kan måske snart se frem til, at hans arbejdsplads får nye ejere.

Kapitalfond klargør salg af TDC-aktier

Kohlberg Kravis Roberts, der er en af hovedaktionærerne i TDC, gør nu klar til et salg af kapitalfondens aktier i teleselskabet, forlyder det i Financial Times.

Der går nu igen rygter om, at de fem kapitalfonde, der ejer 87,9 procent af TDC, ønsker at skille sig af med TDC-aktierne.

Denne gang er det Financial Times, der bringer historien. Finansavisen skriver, at kapitalfonden Kohlberg Kravis Roberts (KKR) vil sælge sine ejerandele i op til seks selskaber, hvoraf et af dem er TDC.

"Vi mener, at der i KKR's portefølje er fem til seks firmaer, der kan børsintroduceres inden for de næste 12 måneder," fortæller en kilde tæt på KKR til Financial Times.

Kapitalfonde er generelt kommet under pres, efter at finanskrisen brød ud sidste år. Ifølge Financial Times skal kapitalfonde i Europa og USA tilbagebetale en gæld på 2.106 milliarder kroner inden for de næste fem år. Det sker samtidig med, at bankerne har smækket kassen i for nye risikofyldte udlån.

Det er ikke mere end to uger siden, at der sidst dukkede en historie op om et muligt salg af TDC. Den 20. juli skrev den britiske avis Sunday Times, at salgsmulighederne i øjeblikket blev undersøgt.

Alder talte om salg sidste år

Sidste år fortalte den daværende administrerende direktør i TDC, Jens Alder, at der havde været fremskridt i TDC under hans ledelse, og at virksomheden derfor var et interessant salgsobjekt.

"Virksomheden er godt undervejs. Vi kan vise allerede i dag, at vi har en værdi, som bestemt vil være interessant for vores aktionærer at sælge til i dag," sagde Jens Alder til Computerworld i oktober sidste år.

Jens Alder ønskede ikke at konkretisere, hvornår et salg kunne finde sted. Siden hen har Henrik Poulsen overtaget topposten i TDC. Den ny topchef trimmer fortsat virksomheden, som i 2008 formåede at levere et pænt resultat på trods af et mindre fald i omsætningen.

Senest formåede TDC at øge omsætningen i årets første kvartal, selvom finanskrisen for alvor hærgede. Det var dog i høj grad båret af den schweiziske forretning, mens hovedmarkedet i Norden, som er TDC's fremtidige fokus, oplevede et mindre fald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere