Artikel top billede

Venstres medie-ordfører Ellen Trane Nørby kalder Socialdemokraternes computerspil-forslag for politisk overbud.

V: Spil-branchen får støtte nok

Venstre tager lunkent imod Socialdemokraternes forslag om at skyde flere offentlige millioner ind i den skamskudte spilbranche. De Konservative er anderledes positive.

Socialdemokraternes udspil om mere støtte til den danske computerspilbranche og -miljøer, får ikke mediepolitisk ordfører Ellen Trane Nørby fra regeringspartiet Venstre til at tabe underkæben af begejstring.

"Vi prioriterer allerede computerspil højt, og spil er en af de oplevelseszoner, som vi satser på sammen med blandt andet filmbranchen og madkultur," siger hun.

Politisk overbud

Hun pointerer, at støtten til computerspilbranchen allerede er markant, selv om den ligger meget lavere end eksempelvis den danske filmbranche, som spil-industrien ofte bliver sammenlignet med.

"Det kan godt være, at filmbranchen får flere støttepenge, men der er også tale om dansksprogede film. Derfor er det lidt svært at sammenligne de to brancher direkte," forklarer Ellen Trane Nørby til Computerworld.

Samtidig understreger hun, at de to brancher har samme vilkår, når det kommer til opstartskapital og høje udviklingsomkostninger i forhold til den risiko, som film- og spilselskaberne påtager sig, inden de kan komme ud og sælge varen.

"Men vi skal jo også finansiere de penge, som det kræver. Og Socialdemokraternes forslag lyder lidt som overbudspolitik for tiltag, der oven i købet ikke indeholder nye idéer," siger Ellen Trane Nørby, som "vil holde et skarpt øje" med computerspilsbranchen, som har meget svært ved at klare sig selv uden offentlig støtte.

K spiller med

Venstres regeringspartner, De Konservative, ser positivt på udspillet fra Socialdemokraterne.

"Der er flere dele i forslaget, som vi gerne vil bakke op omkring. Især delen om at skyde flere penge ind i Vækstfonden til investeringer i spil lyder absolut fornuftigt," siger den konservative medieordfører Henriette Kjær.

Hun vil ikke lægge sig fast på, hvor meget spilindustrien skal have at gøre godt med fra det offentlige.

Men det er i følge Henriette Kjær absolut nødvendigt at være med til at løbe spil-branchen i gang som en del af en fuldstændig uopdyrket oplevelsesøkonomi.

"Beløbene kan vi altid diskutere, men vi skal gøre en indsats for at hjælpe spilbranchen," siger Henriette Kjær til Computerworld.

Hjælp til selvhjælp

Den konservative medieordfører understreger samtidig, at den danske spil-industri ville hjælpe sig selv, hvis den via investorer kunne fremvise flere kassesucceser som eksempelvis I/O's Hitman.

"Internationale succeser vil alt andet lige gøre det noget nemmere for politikere og befolkningen at forstå potentialet i spil-branchen," lyder det fra Henriette Kjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere