Artikel top billede

Milliarder af mobile downloads i 2014

Downloads af mobilapplikationer tredobles i antal frem til 2014, viser en amerikansk analyse. Dansk teleekspert ser det som tegn på, at verden nu for alvor forlader fastnettet.

Downloads af applikationer til smartphones fra Apples App Store, Googles Android Market, RIM's BlackBerry App World, Palms Pre Catalog og senere i år fra Microsofts applikationsbutik runder to milliarder i 2009.

Det antal stiger, ifølge en analyse fra analysehuset Frost & Sullivan, ganske betragteligt de kommende fire år, hvor antallet af downloads når op på 6,67 milliarder i 2014.

De amerikanske analytikere ser tre faktorer, der skubber på den udvikling: For det første bliver applikationer i stigende grad gratis for brugerne til gengæld for at acceptere reklamer.

For det andet bliver kvaliteten af applikationerne hele tiden bedre, kombineret med bedre mobile internetforbindelser.

Endelig vil de store spillere i it-industrien melde sig på banen med software, der henvender sig til et stadig mere bredspektret segment af brugere.

Og så handler det selvfølgelig også om, at salget af smartphones stiger. Ifølge en Goldman Sachs-rapport vil salget af smartphones stige med 25 procent i 2010.

Blackberry-folk downloader ikke

62 procent af smartphone-ejerne downloader mellem én og fem applikationer om måneden. Isoleret set er iPhone-brugere langt de mest ivrige på den front.

Til sammenligning downloader 21 procent af brugere af RIM's Blackberry overhovedet ingenting.

Det undrer ikke teleekspert Bernt Stubbe Østergaard, forskningsdirektør i analysefirmaet Current Analysis.

"Blackberry er til de professionelle brugere, der køber Blackberry for mailsystemet. De vil ikke optræde i den downloadstatistik, selvom der vist nok er ved at opstå et forbrugersegment for Blackberry i USA. Det er for folk, der kan lide tastaturer og skriver meget," siger Bernt Stubbe Østergaard.

Den danske teleekspert er iøvrigt skeptisk overfor forudsigelsen fra Frost & Sullivan.

"Det er klart, at industrien skal have noget at forholde sig til, men disse forecast er behæftet med enormt mange antagelser. Jeg tror faktisk ikke, at der nødvendigvis vil komme så mange flere applikationer til download. Den eventuelt voldsomme fremgang i antallet af downloads vil snarere skyldes, at vi skifter forbrugsmønster," siger han.

Det forklarer Bernt Stubbe Østergaard med, at vi, som tiden går, kommer til at downloade stort set alt, i stedet for at købe for eksempel cd'er og dvd'er.

"Og hvor vi før har downloadet via fastnet, gør vi det i fremtiden via det smartphones og andet mobilt it-udstyr."

Smart og bekvemt

Han mener, at vi drives mod det smarte og bekvemmelige.

"De af os, der har prøvet at skifte fra en Symbian-telefon til en iPhone, har oplevet det der chok over, hvor nemt det er at downloade ting på en iPhone. Vi kom jo fra en verden, hvor man skulle indstille telefonen 27 gange og håbe og bede, før der kom noget som helst ned. Jeg tror, at den bekvemmelighedsfaktor vil eksplodere."

Derfor vil det store antal downloads i 2014 blot afspejle et ændret forbrugsmønster."

"Min yndlingskæphest i øjeblikket er denne: Vi ønsker ikke at købe mere udstyr, vi vil have funktioner og oplevelser. Køber jeg et stykke musik, ønsker jeg, at den er tilgængelig på min pc, mit fjernsyn, mp3-spiller og mobiltelefon. Jeg er ligeglad med mediet, det er produktet jeg køber."

"Vi vil i fremtiden se et multi-leveringsmiljø, en service delivery platform, der holder styr på, hvad du har købt og til hvilken platform, du vil du have det leveret på. Netbook eller telefon? Ligegyldigt, bare det kommer," siger Bernt Stubbe Østergaard.

Netbooks er det seneste år gået som varmt brød, og har muligvis reddet it-producenterne i et hårdt hardwaremarked.

"Netbook'en er skridtet på vejen mod den egentlige Netbook, hvor du har det hele på nettet. Det er teleselskabernes våde drøm. Så kan de levere det hele fra deres serviceplatfome," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere