Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær (Foto: Lene Sekjær)

Endnu en tv-leverandør har glemt open source-licensen

For tredje gang inden for blot en uge erkender en udbyder af digital fjernsyn ikke at overholde de open source-licenser, der giver ret til at bruge den frie kode i firmaernes fjernsyns-bokse.

Det ligner efterhånden en trend.

Først var det Viasat, siden erkendte Stofa, og nu er det Smile Content, der ikke overholder de open source-licenser, som giver adgang til den software, som firmaerne anvender i selskabets digitale HD-bokse.

Igen er det GNU General Public License (GPL), der ikke forvaltes korrekt af Smile Content.

Ifølge firmaet er der tale om uvidenhed omkring licensens krav.

"Vi ønsker ikke at bryde licenser eller regler, men ingen har gjort os opmærksom på problemstillingen," siger Lars Emtekær, indholds- og produktchef, Smile Content, der er leverandør af internet, tv og telefoni via fiberbredbånd.

Vi vidste det ikke

Efter Computerworld kontaktede Smile Contents produktchef i fredags, er firmaet gået ind i sagen og har kontaktet leverandøren af HD-boksen.

"Vi har kontaktet Motorola, der leverer vores boks, og her fortæller man, at reglerne holdes fra Motorolas side. Motorola vil nu udarbejde det nødvendige materiale til os, så vi også kan opfylde de nødvendige krav," fortæller Lars Emtekær.

"Det er vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at ingen har rettet henvendelse til os i forbindelse med licenserne, og vi har ikke ønsket at holde noget tilbage eller snyde. Vi har ikke været opmærksom på licens-kravene, men det rettes der op på nu, og vi skal nok tage fat i alle involverede parter," lover han.

Smile Content leverer IP-TV til Bredbånd Nord, Himmerlands Elforsyning, MidtVest Bredbånd, EnergiMidt, Energi Randers Tele, NRGi, Galten Elværk, Syd Energi, Energi Fyn, SEAS-NVE og Dong Energy.

Smile Content leverer foreløbig indhold til godt 15.000 fiber-husstande, men på firmaets webside opgøres kundepotentialet til at være på 1.913.000 brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere