Artikel top billede

Windows 7-opgradering kan tage op til 20 timer

Ifølge Microsoft kan det tage et lille døgns tid at opgradere fra Windows Vista til Windows 7 - så er du forberedt.

Computerworld News Service: Microsoft oplyser, at visse direkte, såkaldte "in-place"-opgraderinger fra Windows Vista til den ny Windows 7, hvor gamle data og applikationer automatisk bibeholdes, kan tage over 20 timer.

Det bedste, man som bruger kan håbe på, er en proces, der tager en time og 24 minutter, skriver Chris Hernandez, som arbejder på Microsofts Windows-udrulningsteam.

Såkaldte "rene" installationer, hvor brugeren overskriver en eksisterende installation af en tidligere udgave af Windows for at ende med det ny styresystem uden de gamle data og applikationer, tager langt mindre tid: Fra 27 til 47 minutter.

Hvor lang tid, det tager at opgradere direkte fra en tidligere version af Windows, er blevet målt på forsøgsmaskiner med tre forskellige konfigurationer - lav, mellemklasse og høj - og med tre brugerprofiler - en mediumbruger, en tung bruger og en superbruger.

Disse profiler varierer med hensyn til mængden af data og antallet af applikationer, der er på pc'en ved opgraderingen til Windows 7.

Mediumbrugerens profil antager, at der er 70 gigabyte data og 20 applikationer installeret, mens superbrugeren på den anden side har 650 gigabyte data og 40 applikationer.

"Et af hovedmålene for Windows 7 har generelt været at gøre det bedre end Vista," forklarer Chris Hernandez.

"Som en del af Windows Upgrade-teamet har vi målt ydelsen for opgradering til Windows 7, hvor vi har brugt Vista som sammenligningsgrundlag."

Microsofts mål har været, tilføjer han, at gøre en in-place-opgradering fra Vista SP1 til Windows 7 mindst fem procent hurtigere end en in-place-opgradering fra Vista SP1 til en ny udgave af Vista SP1.

Chris Hernandez hævder, at Microsofts test viser, "at der kan opgraderes til Windows 7 hurtigere end eller lige på denne grænse på fem procent hurtigere end til Vista SP1."

Men dataene illustrerer også, at mange in-place-opgraderingsscenarier tager ekstremt lang tid.

Ud af de 16 målte scenarier - tre hver for mediumbrugeren og den tunge bruger, to for superbrugerprofilen, og alle testene udført for både 32- og 64-bit versioner af Windows 7 - er der kun fire, der tager under to timer, mens kun halvdelen tager under tre timer.

Den hurtigste i Microsofts forsøg, er mediumbrugeren, der opgraderer til en 64-bit version af Windows 7 på en højt konfigureret pc. Her tog opgraderingen lige under 84 minutter.

En superbruger er ikke normal

Men de fleste direkte opgraderinger vil tage meget længere tid. Den langsomste 32-bit opgradering er superbruger-profilen på en pc konfigureret i mellemklassen - Microsoft opgav helt at teste denne profil på en lavt konfigureret pc - hvilket tager hele 20 timer og 15 minutter. Den langsomste 64-bit opgradering er målt til 10 timer og otte minutter.

Disse målingsresultater får Chris Hernandez til at forsvare forsøgene med opgradering, der i medierne er blevet omtalt som at tage næsten en hel dag.

"Superbruger-profilen er ikke en normal bruger. Det er en brugerprofil, der repræsenterer den ekstreme bruger, der arbejder med enorme mængder data og et stort antal installerede applikationer," siger han.

"Denne brugerprofil er ikke repræsentativ for de fleste 'almindelige' brugere, som typisk har langt færre data og derfor vil opleve en langt, langt hurtigere opgradering."

Microsofts data viser dog alligevel, at de såkaldte medium-brugere med 70 gigabyte data og 20 applikationer - kommer til at bruge mellem en time og 40 minutter og to timer og 50 minutter på en 32-bit opgradering. (Det gælder ifølge Microsoft, at jo hurtigere computer, des hurtigere opgradering.)

Tunge brugere, som Microsoft definerer som folk med 125 gigabyte data og 40 installerede applikationer, kommer til at bruge mellem to timer og 40 minutter og fem timer og 43 minutter på at opgradere en 32-bit version af Windows.

En ren installation går på den anden side langt hurtigere, hvilket ikke kan overraske, da der her hverken skal tages højde for data eller applikationer. En ren 32-bit installation tager mellem 27 og 39 minutter, mens en ren 64-bit installation tager mellem 30 og 47 minutter.

Men disse tider tager selvfølgelig ikke højde for den tid, det tager en bruger at genoprette diverse indstillinger og tidligere backupper af data samt at geninstallere applikationer.

Microsoft har ikke testet opgraderinger fra Windows XP til Windows 7, da en ren installation er den eneste måde at gå fra Windows XP til Windows 7. Man skal således også i dette scenarium til manuelt at genoprette data og indstillinger og geninstallere sine applikationer. Det sidste kan være en langsommelig proces, hvor større programmer såsom Microsoft Office kan tage næsten lige så lang tid at installere som selve styresystemet.

Ved rene installationer kan brugere - der går fra enten Windows XP eller Windows Vista - benytte værktøjet Windows Overførsel (eng.: Windows Easy Transfer), som ligger på Windows 7-dvd'en, til at lave backup og til at genoprette indstillinger og data efter installationen af det ny styresystem.

Der kan findes mere information om Microsofts opgraderings-forsøg og de pc-konfigurationer og brugerprofiler, som Microsoft har testet på Hernandez' blog.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere