Artikel top billede

Microsoft: Begynd at migrere til Windows 7 nu

I en sidste promovering op til udgivelsen af Windows 7 i næste måned opfordrer Microsoft sine erhvervskunder til at begynde deres opgradering nu.

Computerworld News Service: Med eksempler på kunder, der allerede bruger Windows 7, samt endnu en erkendelse af, at Microsoft har lært lektien fra, hvordan Vistas udgivelse blev håndteret for tre år siden, anbefaler virksomheden sine erhvervskunder til at begynde deres opgradering nu.

Microsoft har dedikeret mere tid og opmærksomhed end nogensinde før på at sikre sig, at erhvervskunderne vil få en problemfri migrering og høste økonomiske fordele ved det ny styresystem, siger general manager hos Microsoft, Gavriella Schuster, i hvad der sandsynligvis bliver det sidste interview med journalister, før virksomheden udgiver Windows 7 på verdensplan.

"Den store forskel, som jeg tror, at folk lægger mærke til i Windows 7, er et helt andet niveau af kvalitet," siger Gavriella Schuster.

"Vi har aldrig før opnået dette kvalitetsniveau med hensyn til ydelse, pålidelighed, udrulningsvenlighed og de relaterede værktøjer."

Syndsbekendelse

Som i tidligere interview gentager Gavriella Schuster Microsofts syndsbekendelse om, hvordan virksomheden var for dårlig til at forberede sine erhvervskunder, ISV'er (uafhængige softwareleverandører) og andre partnere på udgivelsen af Vista, som blev gjort tilgængelig for dem i november 2006.

På daværende tidspunkt manglede der drivere til væsentligt hardware og periferiudstyr, og mange større applikationer var slet ikke kompatible.

Herudover - som det typisk har været ved større Windows-udgivelser - valgte mange at vente på udgivelsen af den første service pack til Vista, før de overhovedet ville overveje at opgradere. Og mange andre migrerede aldrig til styresystemet.

Gavriella Schuster forsikrer kunderne om, at det vil blive en langt lettere proces at flytte til Windows 7, som vil sætte en ny standard for, hvordan virksomheden fremover vil håndtere udgivelser af desktop-styresystemer.

Og da den færdige release-to-manufacturing eller RTM-version allerede er i hænderne på mange erhvervskunder, kan de faktisk allerede nu begynde at migrere til det ny styresystem.

Microsoft: Vi har lært lektien

"Før i tiden har kunderne været nødt til at vente på ISV-understøttelse og de har været nødt til at vente på en service pack-udgivelse før udrulning af en ny version af Windows," siger Gavriella Schuster.

"Det skammer vi os over, men vi har lært lektien. Vi har lagt meget arbejde i for alvor at løse gnidningerne med kunderne, før vi nu kommer til dem. Vi er langt mere proaktive, og vi siger til vores kunder, 'I skal ikke vente længere'."

Microsoft præsenterede mandag case studies, der viste kunder, der har fulgt dette råd - blandt andre Starwood Hotels and Resorts, Miamis bystyre og den hollandske it-virksomhed Getronics - og som melder om omkostningsbesparelser på grund af denne beslutning, fortæller Gavriella Schuster.

Kunderne har ikke noget valg

Microsoft har satset stort på Windows 7 efter den generelle skuffelse over Windows Vista og håber, at styresystemet vil give en saltvandsindsprøjtning til erhvervslivets forbrug på desktop-software.

Mange virksomheder satte generelt it-udgifterne på pause under det forløbne års recession, og selvom forholdene er blevet bedre, så er virksomhederne stadig påpasselige med, hvor de lægger pengene.

Men analytikere har udtalt, at mange virksomheder, der stadig bruger Windows XP, ikke rigtigt har noget valg med hensyn til at migrere til Windows 7 - spørgsmålet er nærmere, hvornår de migrerer, end om de gør det.

Ifølge de casestudies, som Microsoft udgav mandag, sparer kunder, der allerede er migreret, fra 450 til 800 kroner per pc per år på it-arbejde i forhold til pc-administration på grund af nye funktioner i Windows 7.

Bystyret i Miami melder om at spare 275 kroner per pc alene ved hjælp af strømstyring på grund af nye funktioner i Windows 7 til at fastsætte gruppepolitikker.

Styresystemet lader administratorer fastsætte politikker på tværs af adskillige pc'er til softwareopdatering og andre funktioner gennem backend-forbindelser til serversoftware fra Microsoft, der styrer disse processer, fortæller Gavriella Schuster.

Microsoft har også ændret i sine planer for en programpakke, der hjælper kunderne til at udrulle Windows på tværs af adskillige pc'er, oplyser hun.

Microsofts planlægger at udgive Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) 2009 R2 sidst i oktober i år, hvor der tilføjes understøttelse af Windows 7 i alle komponenter af programpakken undtagen Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V). Her kommer understøttelsen af Windows 7 først i første kvartal 2010 med MED-V 1.1 Service Pack 1, oplyser Gavriella Schuster.

Oprindeligt planlagde Microsoft at udgive en beta af MED-V 2 på et tidspunkt i første kvartal 2010 men besluttede at tilføje understøttelse af Windows 7 tidligere på grund af kundeefterspørgsel.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere