Artikel top billede

Nyt Google Android SDK sætter fokus på søgninger

Et nyt SDK - software development kit - til Googles mobil-styresystem, Android, betyder blandt andet forbedrede søgefunktioner. Se demo her.

Googles Android-styresystem er kommet godt fra start og er efterhånden inde i varmen hos en del mobil-producenter.

Der er dog stadig plads til tekniske forbedringer, og det er blandt andet det, der er fokus på i Android SDK 1.6, der netop er frigivet.

I et blog-indlæg på siden for Android-udviklere fremhæves det blandt andet, at SDK 1.6 gør det lettere at optimere Android til forskellige skærmstørrelser med forskellige opløsninger.

Forbedret søgning

En af de mest interessante ting ved Android 1.6 er muligheden for at tilbyde en Quick Search Box, så slutbrugeren direkte fra startskærmen kan søge i indhold både på telefonen og på internettet på samme tid.

Funktionen minder en del om den søgefunktion, som Apple har inkluderet i det nyeste iPhone OS 3.x, men her er der altså ikke bare tale om en søgning internt på telefonen - resultater fra nettet vises også, og det sker, mens man taster søgningen ind.

"Systemet lærer konstant, hvilke søgeresultater, der er mest relevante ud fra, hvad der bliver klikket på.

Så populære kontakter eller apps, der tidligere er blevet valgt, vil blive vist øverst, når en bruger taster de første par bogstaver i en søgning," forklares det.

Der er også blevet plads til en forbedret batteri-information, så man nu kan se, hvilke apps og services, der sluger energien. Derudover er Android Market, pendanten til Apples App Store, blevet gjort mere overskuelig at navigere rundt i.

Google annoncerede Android-styresystemet i november 2007, og i dag er selskaber som HTC, Sony Ericsson, Samsung og Motorola blandt brugerne.

Her kan du se en video om Android 1.6:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere