Artikel top billede

Microsoft på trapperne med gratis sikkerhedsløsning

Den færdige udgave af Microsofts gratis sikkerhedsløsning, Security Essentials, frigives ved udgangen af denne måned. Se her, om det er noget for dig.

Efter at have betatestet Security Essentials, Microsofts gratis antivirus-løsning, i et par måneder, er den endelige version nu på trapperne.

"Den endelige version af Microsoft Security Essentials vil blive frigivet til offentligheden inden for de nærmeste uger," lyder det i en mail, som virksomheden har sendt ud til betatesterne.

Der nævnes ikke nogen konkret dato, men det er oplagt, at Security Essentials skal være køreklar, når Windows 7-styresystemet frigives 22. oktober.

Endnu ikke på dansk

I juni frigav Microsoft sikkerhedsproduktet, der indtil da havde båret kodenavnet Morro, i en betaversion, som 75.000 personer fik mulighed for at prøve kræfter med.

Det er indtil nu kun personer fra USA, Israel, Kina og Brasilien, der har haft mulighed for at downloade den gratis sikkerhedsløsning.

Morten Juul Nielsen, der er sikkerhedschef i Microsoft Danmark, oplyser, at danskere også kan downloade løsningen, når den frigives ved udgangen af denne måned. Der vil dog være tale om den engelske version.

"Vi har lagt billet ind på at komme med i den anden bølge, og den kommer så formentlig inden jul, hvor vi regner stærkt med at være lokaliseret på dansk."

Microsoft har selv beskrevet konceptet som en "strømlinet løsning, der vil tilbyde en omfattende beskyttelse imod malware, herunder virus, spyware, rootkits og trojanere."

Mest for private

Da der er tale om en simpel sikkerhedsløsning uden mulighed for kryptering, firewall (allerede inkluderet i en simpel version i Windows XP og Vista), password-beskyttelse og backup, vil den gratis antimalware-løsning primært henvende sig til private eller mindre virksomheder.

300

Security Essentials er blandt andet blevet rost for sit overskuelige interface (klik på billedet for stor størrelse).

"For så vidt det er på hjemme-pc'er eller i små virksomheder, hvor man ikke ønsker en egentlig håndtering af sin sikkerhed, så er det en ganske fornuftig - og selvfølgelig gratis - løsning," lyder det fra Morten Juul Nielsen.

"Når vi går lidt længere op i markedet i det professionelle forretningsliv, så har virksomhederne brug for at lave egentlige monitoreringer og management af deres sikkerhed," siger Morten Juul Nielsen med henvisning til, at der så er brug for andet og mere end Security Essentials.

Der er dermed tale om et potentielt alternativ til mere simple sikkerheds-løsninger fra selskaber som Symantec og McAfee, men også gratis løsninger som AVG og Avast.

Det siger anmeldelserne

Det tyske firma AV-Test har testet betaversionen og konkluderede, at produktet er "meget godt".

Britiske Techworld har også haft fingrene i Microsofts løsning, og her hæfter man blandt sig andet ved det meget overskuelige interface - uden dog at forholde sig til, hvor godt produktet klarer sig i forhold til kerneopgaven, nemlig at spotte og udrydde ondsindet software hos brugeren.

Amerikanske PCWorld skriver, at Security Essentials sådan set er effektivt nok, men dog også for langsomt til at scanne systemet.

"Hvis Microsoft kan forbedre 'detection-raten' en smule og øge scanne-hastigheden med mere end en smule, inden programmet endelige frigivelse, kan Security Essentials vise sig at være en rigtig konkurrent inden for gratis antivirus," lyder dommen.

I en større test af gratis sikkerhedsløsninger, som PCWorld har lavet sammen med AV-Test, kommer Security Essentials ind på en fjerdeplads.

De tre første pladser går til Avira, Avast og AVG.

Video: Sådan fungerer Security Essentials





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere