Artikel top billede

I 2006 valgte jeg bevidst at satse på fuldtids-bestyrelsesarbejde, blandt andet med fokus på kapitalfondsejede virksomheder, siger Vagn Sørensen.

Han har ansvaret for 42 milliarder og 19.000 ansatte

Blandt de bestyrelsesmedlemmer, der samlet set har ansvar for det største overskud, sidder kapitalfondenes Vagn Sørensen tungt på førstepladsen.

Som bestyrelsesformand for to af Danmarks absolut største it-virksomheder kan man ikke komme uden om TDC og KMD's Vagn Sørensen. Han sidder tungt på det samlede største overskud, omsætning og største antal ansatte under sig af alle de 1.377 bestyrelsesmedlemmer i Danmarks største it-virksomheder.

Overskuddet landede sidste år på tilsammen 3,9 milliarder kroner for de to it-giganter. Og omsætningen var på hele 42,3 milliarder kroner, mens antallet af ansatte var på 19.220. Det er TDC, der vejer tungest i det samlede regnskab.

TDC's bestyrelse indtager da også suverænt de øverste godt 10 pladser på listerne over bestyrelsesmedlemmer med størst overskud, omsætning og antal ansatte. Og lidt længere nede på listen over største overskud finder man bestyrelsesmedlemmer fra et andet teleselskab, nemlig Telenor.

Men i toppen ligger altså 49-årige Vagn Sørensen, der har en fortid i luftfartsbranchen, hvor han blev afskediget som følge af en kartelsag mellem SAS og Maersk Air. Det pludselige styrt fra vicekoncernchef med udsigt til en toppost til en afskedigelse har han tilsyneladende rystet af sig.

"Jeg havde gennem årene samlet stor erfaring i bestyrelsesarbejde fra virksomheder som Codan, Berendsen, BTX og Duni. Derfor valgte jeg i 2006 bevidst at satse på fuldtids-bestyrelsesarbejde, blandt andet med fokus på kapitalfondsejede virksomheder som TDC og KMD," siger Vagn Sørensen.

Han blev tidligere i år indsat i KMD's bestyrelse af kapitalfonden EQT. Det er den femte bestyrelsespost, han indtager i kapitalfondsejede virksomheder.

"Grundlæggende er bestyrelsesopgaven den samme uanset ejerform, men der er en speciel intensitet og et professionelt drive i positiv forstand i kapitalfondsejede virksomheder, som giver formanden og hele bestyrelsen mulighed for at være meget tæt på i udviklingen virksomheden," siger Vagn Sørensen.

Ekspert og redaktør Morten W. Langer fra Nyhedsbrev for Bestyrelser har tidligere forklaret til Computerworld, at Vagn Sørensen skal agere som led mellem kapitalfondene og direktionen. Redaktøren påpegede, at kapitalfonde ofte er aktive ejere, der sætter dagsordenen.

"Bestyrelsesformanden kan gå ind og være en eller anden form for buffer mellem direktionen og kapitalfondene. Her kan bestyrelsesformanden være den lidt uafhængige part, der sørger for, at samarbejdet glider," forklarede Morten W. Langer.

Undersøgelsen af it-bestyrelser er foretaget af Computerworld på baggrund af regnskabsdata fra Top 100-analysen og et udtræk af data om bestyrelsesmedlemmer fra erhvervsdatabasen biq.dk.

Læs også:
Har du den perfekte it-bestyrelse?

De sidder tungest på dansk it's bestyrelser

Et kvart århundrede i samme it-bestyrelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere