Artikel top billede

Erik Kaae, salgsdirektør i Microsoft, understreger, at vækst og fremgang i it-branchen generelt har en meget positiv effekt på resten af økonomien.

Microsoft vil have it-vækstpakke fra staten

Verdens største software-virksomhed mener, at de danske politikere skal investere i it-sektoren, for it bidrager mere til vækst end resten af økonomien.

Verdens største softwarefirma, Microsoft, mener, at den danske regering skal satse hårdt på it-investeringer, når der igen skal skabes vækst i den sårede danske økonomi.

Microsoft har bedt analysehuset IDC kigge på, hvilken rolle it får i genopretningen af økonomien, og IDC peger på, at der er klare væktspotentialer i it-sektoren.

Faktisk viser IDC's analyse, at it-branchen vil vokse med 2,3 procent næste år, i modsætning til resten af økononomien, som er gået i stå.

Analysen viser, at it alllerede fylder meget i dansk økonomi. I år vurderer IDC, at der bruges 59 milliarder kroner på it. Og hele 151.000 danskere arbejder i it-sektoren i dag.

De store tal viser i Microsoft Danmarks optik, at it-sektoren for alvor kan være med til at sætte gang i dansk økonomi igen.

Politisk øjenåbner

I dag slutter Folketingets lange sommerferie, og Microsofts danske salgsdirektør håber, at analysen fra IDC kan danne grundlag for en debat og nogle initiativer, der kan støtte på tværs af it-branchen - og ikke specifikt Microsoft.

Erik Kaae, salgsdirektør i Microsoft, understreger, at vækst og fremgang i it-branchen generelt har en meget positiv effekt på resten af økonomien.

"Vi synes, at den her analyse viser, at it-sektoren er vigtig for Danmark, og at det er en sektor, som bør støttes mere politisk," siger Erik Kaae.

Erik Kaae mener, at tallene må kalde på eftertanke hos politikerne, blandt andet fordi analysen viser, at it-branchen i de kommende år vil bidrage med mere end 400 nye virksomheder og 10.000 nye ansatte.

"It-branchen er kommet med masser af gode ideer. På kort sigt synes jeg personligt, at der skal gøres mere ved it-uddannelsen i folkeskolen og også på de videregående uddannelser," siger Erik Kaae, der gerne vil åbne politkernes øjne med IDC-analysen.

"Der er masser af områder hvor man kan støtte it-branchen. Vi har set multimedieskatten - det er ikke et udtryk for, at man ser it som et redskab til at øge produktiviteten. Og det jo i høj grad det, it er," konstaterer Erik Kaae.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere