Artikel top billede

Massiv kampagne skal køre NemID i stilling

Banker og offentlige myndigheder er for alvor klar til at sætte skub i digital signatur NemID med en stor kampagne.

NemID går i live-test i maj 2010. Og samtidig lanceres en storstilet kampagne på tværs af banker, kommuner og i medierne.

På Dansk ITs årlige konference "Digital Signatur 2009", der finder sted i København fredag, forklarer direktør Johnny Bennedsen fra NemID-leverandøren, DanID, at der lige nu arbejdes på en informationskampagne, som skal gå i gang til næste forår.

Dermed går informationskampagnerne formentlig i gang samtidig med at NemID bliver færdig - efter en markant forsinkelse er lanceringsdatoen sat til 1. juli.

Johnny Bennedsen forklarer, at NemID i princippet skal være færdig 1. maj. Derefter vil den nye løsning blive testet i "real life"- uden dog at være åben for alle.

"Det har vi mulighed for at gøre, fordi det er et helt nyt system," siger Johnny Bennedsen.

Han forklarer, at der altså samtidig vil blive sat ind med en oplysnings- og reklamekampagne.

"Det kommer til at køre på tværs af hundredevis af hjemmesider," siger han.

Over 100 banksider og lige så mange offentlige sider vil være med i kampagnen, som også kommer direkte ud til netbankbrugerne i form af nyhedsbreve. Sideløbende vil der være en mediekampagne og NemID vil også være med til det meget eksponerede cykelløb PostDanmark Rundt.

Ambassadører i kommunerne

Kommunerne har en stor del af kontakten med danskerne. Og derfor håber konsulent Michael Hald fra kommunerens organisation KL, at den nye signatur sammen med et løft i kommunerne for alvor kan give et løft i den digitale selvbetjening.

Michael Hald forklarer, at der er flere grunde til at kommunerne ikke har fået nok ud af den gamle signatur.

"Vi har ikke haft specielt meget glæde af den. Vi har ret dårlige systemer, det er komplicerede ting borgerne skal have løst og en signatur var svær at bruge," siger Michael Hald.

Det bliver nemmere - og så ruller det

Omvendt peger han på, at der på nogle områder, hvor der ikke er de samme krav til sikkerhed, er stor interesse for at bruge digitale løsninger, blandt andet på skolernes forældresystemer, hvor der er millioner af logins.

Michael Hald regner med, at en nemmere signatur løsning i form af NemID og nye tiltag som NemSMS og den fællesoffentlige dokumentboks vil kunne gøre mange borgere bedre i stand til at betjene sig selv på nettet.

Ifølge Michael Hald handler det i høj grad handler det om, at borgerne skal over en tærskel - og derefter holde de digitale evner ved lige.

Derfor er KL og kommunerne også i gang med at forberede et program, hvor nøglepersoner i borgerservicecentrene skal uddannes til superbrugere af NemID.

"Vi regner med at lave digitale ambassadører, der kan hjælpe både borgere og deres kollegaer med at udstede signaturer og hjælpe brugerne over begyndertærskelen," siger Michael Hald.

KL-konsulenten foreslår blandt andet, at kommunernes borgerservicemedarbejdere altid spørger borgerne, om de har forsøgt at løse problemet selv på nettet. Derefter kan medarbejderen vise borgeren, hvordan man selv kan betjene sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere