Artikel top billede

Statens It på jagt efter ny direktør

It-kompetencer står ikke øverst på Statens It's ønskeliste til en ny direktør.

Det store, tvær-ministerielle it-projekt Statens It, der skal samkøre driften af flere ministeriers it, har indtil nu levet en omtumlet tilværelse.

Nu lader det imidlertid til, at retningen er fundet. Nu mangler bare direktøren. Og den er Finansministeriet så gået på udkig efter.

Siden Jan Cilius tidligere på året forlod direktørstillingen, har tidligere vicedirektør i Økonomistyrelsen, 41-årige Lone Strøm, været konstitueret direktør i Statens It.

Nu skal stillingen imidlertid genopslås ifølge de normale procedurer for den type stillinger i staten.

Lone Strøm lægger dog ikke skjul på, at hun gerne fortsætter i jobbet, som hun har haft siden 1. juli i år.

"Jeg har tænkt mig at søge stillingen, og så må vi jo se, om jeg også er så heldig at få den. Det satser jeg selvfølgelig på," siger Lone Strøm.

Leder ikke efter it-teknikere

Da Lone Strøm fik direktørposten, blev særligt hendes erfaring inden for forandringsledelse fremhævet.

Og det er da også en kvalifikation, som Finansministeriet stadig er på udkig efter til det Statens It, der flytter til nye lokaler på Frederiksberg næste år.

"Vi lægger meget vægt på, at man har en stor erfaring i at agere og kunne gennemføre ting i sådan et politisk styret system, som det er i staten og det offentlige," siger afdelingschef i Finansministeriet, Mogens Pedersen.

Derfor leder han i første omgang heller ikke efter deciderede it-specialister.

"Det er ikke it'en, der står øverst på ønskesedlen. Det er den dokumenterede erfaring for, at man kan gennemføre komplicerede forandringsprocesser med gode resultater. Det er med vilje, at der ikke står it-teknik øverst i opslaget," slår han fast.

Klar besked til ansøgerne

Han fortæller videre, at der også skal ansættes en vicedirektør, når direktøren er endeligt fundet.

I den stilling vil der til gengæld blive lagt vægt på it-kundskab som kernekompetence.

"Der vil vi i langt højere grad lægge vægt på, at man har en relevant baggrund inden for de it-kompetencer, der nu er nødvendige," siger han.

Skulle der sidde potentielle ansøgere, der bekymrer sig om det ambitiøse it-projekts fremtid efter en hård fødsel med megen kritik til følge, kan de godt slappe af.

Projektet har i dag fundet den rette melodi, forsikrer Mogens Pedersen.

"Vi er fuldt fortrøstningsfulde for, at vi har fundet den rigtige strategi og de rigtige rammer. Det arbejde, der er nu, foregår i et rigtig godt samarbejde med de seks-syv ministerier, der er involveret. Vi er fortrøstningsfulde. Det her skal nok lykkes," siger Mogens Pedersen.




IT-JOB

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere