Artikel top billede

Google giver Bing baghjul - igen

Google lægger afstand til Microsofts Bing.

Hvor stærk er Bing - Microsofts nye Google-våben?

Microsofts drømmemål - Yahoos selvmål?

Computerworld News Service: Trods de mange marketingspenge, Microsoft har lagt i Bing, har den nye søgemaskine ikke haft megen succes hos brugerne i september, hvor Google i stedet øgede sin dominans, lyder det fra analyseselskabet ComScore..

Bings andel af de amerikanske søgninger steg en smule fra 9,3 procent i august til 9,4 procent i sidste måned, mens Google, der troner urørligt på førstepladsen, øgede sin andel fra 64,6 procent til 64,9 procent.

Yahoo oplevede et lille fald, da selskabet andel af søgninger faldt med et halvt procentpoint til 18,8 procent. Yahoo er dermed det næststørste søgeselskab på det amerikanske marked.

De amerikanske surfere gennemførte i alt 13,8 milliarder søgninger i september, hvilket er en procent mindre end i august.

Siden lanceringen af Bing i slutningen af maj har eksperter holdt nøje øje med, hvor godt Microsoft ville klare sig på et marked, som selskabet ikke tidligere haft så meget succes som håbet med.

Bing har da også øget Microsofts markedsandele, som stod på 8,4 procent i juni, men ikke radikalt, og særligt ikke når man tænker på, at Microsoft angiveligt skulle have brugt godt 513 millioner alene i reklamekroner på projektet.

Konsensus blandt eksperterne er, at selv om Bing er bedre end sin Live Search-forgænger, så har den ikke noget revolutionerende at byde på i forhold til innovative søgeteknologier.

Bing vil uden tvivl få en stor, om end kunstig, fremgang, når og hvis den søgeaftale, som Microsoft indgik med Yahoo i juni, bliver godkendt. Men selv hvis man opnår tilladelse, så kan aftalen tage op mod et år at gennemføre fuldstændig, siger virksomhederne.

Ifølge 52439]aftalen skal Yahoo droppe sin back end-infrastruktur og i stedet benytte Bing til hjemmeside-crawling og indeksering. Den 10 år lange aftale vil desuden medføre, at Yahoo skal sælge store, søge-baserede reklamer på vegne af begge virksomheder, mens Microsoft skal håndtere tekst-baserede pay-per-click reklamer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere