Artikel top billede

Google vil sælge e-bøger til bærbar og mobil

Pas på, Amazon! Google vil til at sælge e-bøger, der kan læses på flere forskellige enheder.

Computerworld News Service: I slutningen af sidste uge fortalte internetkæmpen, at den vil lancere en online e-bogshandel under navnet Google Editions, hvor brugerne kan købe digitale bøger, der kan læses ved hjælp af en lang række gadgets, blandt andet e-boglæsere, bærbare computere og mobiltelefoner, skriver Associated Press.

Efter planen skal butikken åbne til næste år.

Google, som ikke ville kommentere spørgsmålet, lancerede nyheden torsdag morgen under bogmessen i Frankfurt.

Tyske medier fortæller, at Google som udgangspunkt planlægger at tilbyde en halv million e-bøger.

"Med sin indtrædelse på det marked, tager Google konkurrencen om e-bøgerne op på et helt nyt niveau," siger Dan Olds, som er analytiker hos Gabriel Consulting Group.

"Markedslederen, Amazon, har opbygget sin position ved hjælp af den lukkede enhed, Kindle, som udelukkende kan bruges til at læse og købe e-bøger med. Det bliver interessant at se, hvordan den vil klare sig i kampen mod Googles strategi om at tilbyde e-bøger over internettet til alle typer enheder. Det giver allerede fra starten Google et meget større marked, end Amazon hidtil har opbygget."

Det betyder ifølge Dan Olds, at Googles e-bogs-forretning kan komme til at vokse meget hurtigt afhængigt af, hvor godt tilrettelagt selve købsprocessen bliver.

"Det er nemt at se, hvorfor forhandlerne vil elske Googles platform - i hvert fald de forhandlere, der tror på, at e-bøger vil komme til at overtage en stor del af markedet," siger Dan Olds.

"Men Google vil også skulle overtale forlagene til at hoppe med på vognen. Der er en grænse for, hvor længe man kan nøjes med at sælge bøger, der er i åndeligt fælleseje. I længden bliver folk trætte at læse Pilgrimsrejsen om og om igen."

Bogbranchen har været hård ved Google i den seneste tid.

Google har forsøgt at samle et digitalt bibliotek, men mange forfattere og forlag mener, at virksomhedens anstrengelser er sket på bekostning af hensynet til privacy. Forfatterne og forlagene har desuden indvendinger både i forhold til det økonomiske aspekt og copyright-lovgivningen.

Så sent som i sidste måned indgav flere end 25 forfattere og forlag en indsigelse mod det foreslåede forlig, der vil tillade Google at digitalisere og sælge millioner af bøger, med det argument at aftalen ignorerer vigtige privacy-rettigheder for både læsere og skribenter.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere