Artikel top billede

Microsofts gratis sikkerhedspakke er populær

Microsoft har registreret flere end 1,5 millioner downloads af virksomhedens gratis antivirus-software i den første uge efter lanceringen.

Computerworld News Service: Security Essentials er et basalt antivirusprogram, der er designet til de Windows-brugere, der ikke ønsker at punge 300 til 600 kroner ud om året, hvilket er prisen hos de fleste sikkerhedsleverandører.

Programmet blev lanceret 29. september, og 6. oktober var softwaren allerede blevet downloadet over 1,5 millioner gange, skriver Microsoft på en blog.

Og det tal er efter de første to uger steget til 2,6 millioner, hvilket Microsoft i en e-mail betegner som en "fantastisk reaktion" på produktet.

Den gratis antivirus-software har vist sig at være populær sammen med Windows 7, som allerede nu er tilgængelig til erhvervsbrugere, men som på torsdag udkommer til den brede offentlighed. 44 procent af brugerne af Security Essentials kører Windows 7, efterfulgt af XP med 33 procent og Vista med 23 procent.

Selvom XP ikke er den største platform for Security Essentials, så er det dog der, at softwaren kommer hårdest på prøve. Microsoft har talt fire millioner malware-opdagelser på flere end 500.000 maskiner i en periode på en uge. 52 procent af dem var på XP-maskiner. Herefter kommer Vista med 32 procent af opdagelserne og Windows 7 med 16 procent.

"Dette er i tråd med vores sædvanligt observerede tendens af mindre malware på nyere styresystemer og service packs," kommenterer Microsoft.

USA, Kina og Brasilien er de tre lande, der står for det meste opdagede malware. Over en fjerdedel af alle opdagelser af malware sker i USA.

Men truslernes art varierer også fra land til land.

"I USA opdages der flest trojanere, Kina har meget potentielt uønsket software, og orme (i særlig grad Conficker) er meget aktive i Brasilien," siger Microsoft. "Der bliver også fundet mange exploits i Kina, hvilket betyder, at disse pc'er ikke har de seneste sikkerhedsopdateringer."

Læs mere:
Test: Sådan virker Microsofts gratis antivirus-løsning

Konkurrenterne håner Microsofts gratis sikkerhed

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere