Artikel top billede

Mozilla blokerer fejlbehæftet plugin fra Microsoft

Mozilla har med forklaring om, at det udgør en sikkerhedsrisiko, blokeret et plugin til Firefox, der uden omtale blev sendt ud af Microsoft.

Computerworld News Service: Microsoft udsendte Firefox-tilføjelsen som en del af en .Net-opdatering i februar, hvilket skabte en del harme blandt brugere af Firefox, som klagede over, at softwaren blev sneget ind på deres systemer uden deres viden og godkendelse, og at den er ekstremt besværlig at fjerne igen.

I sidste ugeadvarede Microsoft om, at Firefox-brugere, der ikke havde installeret en nylig opdatering til Internet Explorer, var sårbare over for et "browse-og-få-smæk-angreb," på grund af en fejl i tilføjelsen Microsoft .Net Framework Assistant.

"Der skal ikke mere til, end at en bruger lokkes ind på et skadeligt website," skriver Microsoft. At udnytte denne sårbarhed involverer brugen af en skadelig XBAP (XAML Browser Application).

Det er en alvorlig fejl, men brugere, der har installeret opdateringen til Internet Explorer, MS09-054, som udkom sidste tirsdag, er beskyttede fra dette angreb - "uanset angrebsvektoren," påpeger Microsoft.

For at beskytte brugere, som ikke har installeret Microsofts sikkerhedsopdatering, blokerer Mozilla automatisk to tilføjelser: Microsoft .Net Framework Assistant og et relateret plugin ved navn Windows Presentation Foundation.

"På grund af de besværligheder, som nogle brugere har haft med at fjerne tilføjelsen, og på grund af den alvorlige risiko, den udgør, hvis den ikke er slået fra, kontaktede vi Microsoft for at indikere, at vi kiggede på at slå udvidelsen og plugin'et fra for alle brugere via vores sortlistnings-mekanisme," skriver Mozillas vice president for udvikling, Mike Shaver, i et blogindlæg. "Det gik Microsoft med til, og vi udsendte omgående den ny blokeringsliste."

Fejlbehæftede browsertilføjelser udgør et stigende problem i takt med, at cyberkriminelle oftere udnytter fejl i produkter som Adobe Flash Player og QuickTime i browser-baserede angreb. I sidste uge lancerede Mozilla sitet Plugin Check, hvor brugere af Firefox kan undersøge, om deres browsertilføjelser er opdaterede.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere