Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen (Foto: Lars Jacobsen)

Amazons Kindle fyldt med danske begrænsninger

Amazon er nu parat til at sælge sin e-bogslæser Kindle i Danmark. Men prisen er ikke i den billige ende, og der er hverken indhold eller avancerede funktioner til brugerne. Se begrænsningerne her.

Uanset om du er til e-bøger eller papir, så fortjener Amazon et anderkendende nik for at have gjort 250.000 engelsksprogede bøger tilgængelige i sin ebogs-butik.

Det må have kostet en krig i advokatlønninger at forhandle alle rettighederne på plads.

Det er da også især den kvarte million engelske titler, som skal sælge Amazons 290 grams tunge e-bogslæser, kaldet Kindle.

Ikke mindst fordi Amazon ikke har aktuelle planer om at have indhold på andre sprog parat.

Vil du have adgang til en hvilken som helst bog i den store samling uanset tid og sted, så er der i øjeblikket ingen vej uden om en international bestilling på Amazon Kindle.

Til en pris på 299 dollar, som efter dansk told og moms havner på den forkerte side af 2.000 kroner, er det dog ikke en billig læseoplevelse.

Går gratis på nettet

Det unikke ved Kindle er imidlertid det indbyggede 3G-modem. For Kindle er trådløs via 3G-nettet.

Men for at gøre det simpelt for forbrugeren tager Amazon sig af alting. Du skal med andre ord ikke tænke over, om du er hjemme eller ude - eller hvilken telefonudbyder du skal have en aftale med. I stedet tjener Amazon pengene ind igen, når du køber bøger på deres indbyggede shopsystem, hvor bestsellers typisk koster 13,99 amerikanske dollar, cirka 70 kroner.

Kindle understøtter også muligheden for at tegne et elektronisk avisabonnement.

Det er dog primært New York Times i USA samt en række lokale aviser, som Amazon fremhævede på tirsdagens danske pressemøde.

Der er også franske og tyske aviser, men ingen danske aviser.

Ifølge Amazon er der i øjeblikket ikke forhandlinger i gang med danske mediehuse, for Amazon satser i første omgang på engelsksproget indhold.

Den samme triste besked gælder desværre også danske bøger, som du sandsynligvis må skyde en hvid pil efter de næste mange år.

Se også galleriet Sådan virker Amazon Kindle.

Brug dine egne filer

Du kan dog også blot vælger at tilføje dit eget indhold til din Kindle. Det gør du enten ved at sende en e-mail til enheden, til en pris på 99 cent pr. megabyte, cirka fem kroner, eller ved at overføre indholdet gratis via det kabel, der følger med Kindle.

Kindle læser i øvrigt formater som PDF, Word, HTML og billeder som Jpeg.

Kindle har en sort/hvid skærm og intet slot til hukommelseskort. I stedet anvender du en indbygget hukommelse på to gigabyte.

Har du brug for mere, tager Amazon en backup af din samling online, sådan at dine købte bøger altid er tilgængelige, hvis du skifte din Kindle ud eller mister den.

Få funktioner uden for USA

Udover begrænsninger i bogudbuddet skal internationale kunder være opmærksomme på, at Amazon på modeller uden for USA har fjernet muligheden for at anvende en basal webbrowser, ligesom Kindle Reader til din iPod Touch eller iPhone heller ikke i første omgang dukker op uden for USA.

Her er tanken ellers, at du automatisk kan skifte mellem flere enheder, og Amazons WhisperSync derfter automatisk husker, hvor langt du er nået og bladrer dertil, når du skifter enhed.

Vil du have en Kindle, så tager det fire til fem dage. Til gengæld kommer vi nok til at vente lidt længere på, at Amazon opfylder sin egen mission om "En hvilken som helst bog, der nogensinde er udgivet, på hvilket som helst sprog på under 60 sekunder".

Se også galleriet Sådan virker Amazon Kindle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere