Artikel top billede

I fremtiden skal alle mobiltelefoner kunne bruge opladere, der lever op til UCS-standarden og dermed anvender mikro-USB.

Så er standard for fælles mobiloplader på plads

Standarden, der skal sikre, at en mobiloplader i fremtiden skal kunne fungere til alle mobiltelefoner, er nu godkendt af standardiseringsorganet ITU.

ITU - International Telecommunication Union - har nu godkendt den standard, der skal anvendes, når det fremover skal være muligt at bruge én og samme mobiloplader til forskellige mobiltelefoner.

Arbejdet med 'multi-opladeren' har været i gang i længere tid, og allerede tidligere på året blev en række mobilproducenter enige om en fælles oplader, men det er først nu, at selve standarden bliver godkendt.

"Alle mobil-brugere vil få gavn af den nye 'Universal Charging Solution' (UCS), der gør det muligt at anvende den samme oplader til alle fremtidige håndholdte enheder, uanset mærke og model," skriver ITU på organisationens hjemmeside.

Mobiloplader-affald skal reduceres

UCS-standarden er ifølge ITU baseret på input fra GSMA, der organiserer den internationale teleindustri.

GSMA vurderer, at den fælles oplader, der også skal være mere miljøvenlig, vil resultere i en 50 procents reduktionen af den energi, der bruges, når opladeren bare sidder i stikkontakten uden at blive brugt.

Samtidig vil man kunne skære 51.000 tons brugte mobilopladere væk hvert år, fordi forbrugerne beholder den same oplader, selvom de køber en ny mobil, skriver ITU.

"Dette er et afgørende skridt i reduceringen af mobilopladningens indflydelse på miljøet, der så samtidig har den fordel at gøre brugen af mobiltelefoni mere lige til. Universelle opladere er en løsning efter almindelig sund fornuft, som jeg ser frem til at opleve på andre områder," udtaler lederen af ITU's standardiserings-organ, Malcolm Johnson.

Den universelle oplader kommer til at gøre brug af mikro-USB-stikket, som det hele tiden har været ventet.
Det har tidligere været fremme, at de nye opladere skal på markedet allerede fra starten af 2010, men der vil naturligvis være en glidende årgang, før mobiltelefoner kan gøre brug af denne oplader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere