Artikel top billede

For nylig dukkede der en video op af en bog-lignende tablet-pc, som ifølge rygterne er under udvikling af Microsoft.

Microsoft: Nu er tiden moden til tablet-pc'er

Selvom Microsoft i årevis har forsøgt at fremme tablet-pc'en uden det store held, så er lys for enden af tunnelen takket af den teknologiske udvikling - siger en chef fra Microsoft.

Computerworld News Service: "Bill og jeg og andre hos Microsoft har længe været fortalere for den tablet-baserede computer," siger Craig Mundie, som er forsknings- og strategidirektør, i en henvisning til Microsofts stifter, Bill Gates.

"Vi har nu i langt over et årti arbejdet flittigt mod dette mål."

Gates lancerede Microsofts tablet-pc-platform i 2001 og forudsagde, at inden for fem år ville tablet-pc'en blive den mest solgte form for pc i USA.

Sådan gik det ikke ligefrem. Tablet-pc'erne benyttes regelmæssigt i visse vertikale markeder såsom i sundhedssektoren, men de har ikke vundet stort indpas i den brede befolkning.

Men nu, otte år efter Gates forfejlede forudsigelse, stiger begejstringen for tablet-computerne: Der er hårdnakkede rygter om en tablet-pc fra Apple. Og for nylig dukkede der en video op af en bog-lignende tablet-pc, som ifølge rygterne er under udvikling af Microsoft.

Mundie afviser at kommentere på dette apparat men siger dog, at en stor sammenstrømning af tendenser lige nu gør dette til det rigtige tidspunkt for tablet-computeren. "I dag er der adskillige sammenfaldende faktorer, der sandsynligvis vil give konceptet en renæssance eller i det mindste gøre det mere mainstream," siger han.

Den teknologiske udvikling har blandt andet gjort, at en tablet-pc nu kan interageres med både ved hjælp af en pen eller stylus og ved hjælp af fingrene.

"De to teknologier kunne tidligere generelt ikke bruges sammen," fremhæver Craig Mundie.

Direkte håndtering har en vis kvalitet

I tablet-pc'ens tidlige dage blev de i stor grad designet med pennen for øje, da man mente, at brugerne havde et ønske om at benytte en pen til at annotere dokumenter eller underskrive sig med, "og at ens finger ikke var spids nok til at bruge," siger han.

"Men så kom jo hele denne idé om touch-skærme, som vi pionerede lidt med Surface, og som fik et stort skub fremad af iPhone," fortæller han.

"Folk syntes, at det her med direkte håndtering havde en vis kvalitet."

Derudover udviklede computerne sig i en sådan grad, at hardwaren kunne være let nok, mens den stadig understøttede alle de funktioner, som folk gerne ville have. "Jeg tror, det er sammenfaldet mellem de små lette apparater og hybriden af touch- og skrive-skærmteknologien, der i sidste ende sandsynligvis vil resultere i, at en computer af tablet-typen bliver mainstream," siger Mundie.

Mundie bruger denne uge på at besøge universiteter i en årlig tradition, der blev startet af Gates. Hvert år vælger Mundie et tema, der demonstrerer, hvordan en teknologi vil udvikle sig, og fremviser så nogle spændende anvendelsesmuligheder for denne teknologi.

I år beskriver han et af sine yndlingstemaer: Naturlige brugergrænseflader. Han vil således fortælle om, hvordan visse områder af videnskabelig brug af computerbehandling, særligt inden for energi og miljø, allerede gør brug af avancerede brugergrænseflade-teknologier.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere