Artikel top billede

Nokia Siemens Networks iværksætter en ny strategi under titlen Return to Growth - Tilbage til vækst.

Dansk Nokia Siemens-direktør forbereder ny strategi

Den danske afdeling af Nokia Siemens Networks ændrer organisationen, men nogle af konsekvenserne er endnu uklare.

Netværksproducenten Nokia Siemens Networks har i to af årets tre første kvartaler fået røde tal på bundlinjen, og væksten har i alle tre kvartaler været negativ sammenlignet med året før.

Det har medført, at koncernen nu har igangsat en større ændring af organisationen med øget kundefokus, ligesom omkostningerne i selskabet også skal ned med 3,7 milliarder kroner ved udgangen af 2011.

Planen hedder Return to Growth - Tilbage til vækst.

Rammer Danmark

Den ny plan får også betydning for Nokia Siemens Networks Danmark, der i sidste regnskabsår havde 166 medarbejdere.

Thomas Jul er administrerende direktør i den danske division, og han er nu gået i gang med at kigge på den ny koncernstrategi.

"Vi sætter processen i gang nu, og vi kigger på, hvilke muligheder vi har for at spare omkostninger. Det vigtigste for os er den første del af Return to Growth, hvor vi skal sætte fokusering på kundernes behov i højsædet. Det er driveren. Om det så bliver til nedskæringer i arbejdsstyrken, eller om det bliver andre steder, er noget, vi først analyserer nu," siger Thomas Jul til Computerworld.

Mere simpel organisation

Thomas Jul ser de nye tiltag fra koncernen som noget, der skal stille selskabet bedre i den internationale konkurrence. For ham er det samtidig vigtigt at understrege, at der ikke kun er tale om fokus på omkostningerne.

"Vi har annonceret en restrukturering af firmaet, som primært går ud på at bringe os to ting. Det første er, at vi skal tilbage til vækst. Hvis vi ser på vores tal for de sidste kvartaler, så har vi behov for at gå den vej," siger Thomas Jul.

En del af den nye vækststrategi fra Nokia Siemens Networks er, at virksomheden nu skal arbejde sammen med kunderne på en ny måde.

"De har ikke på samme måde brug for en traditionel teknologipartner, men de har i højere grad brug for folk, der er tættere på dem og mere ude at arbejde med dem på løsninger, som også har direkte indflydelse på deres kunder," siger Thomas Jul.

Han tilføjer, at det indebærer et øget fokus på tjenester til selskabets kunder, og den omfatter også en anden organisation.

"Den anden del er, at vi internt simplificerer vores struktur meget kraftigt," siger Thomas Jul.

Nu er selskabets forretningsenheder delt op i seks dele, men fremover bliver de til tre. Det gør, at de kan komme nærmere salgsdelen, påpeger direktøren.

Den nye organisationsstruktur træder i kraft 1. januar næste år.

Fyringer i Danmark?

Et andet overordnet led i den ny strategi fra Nokia Siemens Networks er, at selskabet skal skære i udgifterne.

Således skal virksomhedens omkostninger være nedbragt med 3,7 milliarder kroner (500 millioner euro) ved udgangen af 2011.

Her skrev Nokia Siemens Networks i en pressemeddelelse, at det kunne medføre fyringer.

"Virksomheden vil også gennemføre en global personaleevaluering, der kan medføre medarbejderreduktioner i størrelsesordenen omkring syv til ni procent af dens cirka 64.000 ansatte," stod der i pressemeddelelsen fra Nokia Siemens Networks.

Thomas Jul pointerer i den sammenhæng, at det ikke står anført, at der bliver fyret det antal medarbejdere. Men at det derimod kan ske.

"Vi går efter 500 millioner euro i 'cost saving' snarere end en reduktion af arbejdsstyrken," siger han.

Ifølge ham har det fra koncernen været nødvendigt at melde ud, hvad det kunne få af betydning for arbejdsstyrken, at omkostningerne skal ned.

"Af børsetiske hensyn har vi meldt ud, at det kan påvirke op til mellem syv og ni procent af vores arbejdsstyrke. Men det er slet ikke i planerne, at vi ved, hvilke lande det får indflydelse på, eller hvordan vi vil realisere det," fortæller Thomas Jul.

Den danske del af Nokia Siemens Networks omsatte sidste år for 278 millioner kroner, mens årets resultat endte med et overskud på 5,3 millioner kroner.

Virksomheden er et resultat af den fusion, som Nokia og Siemens gennemførte inden for netværksområdet i 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere