Artikel top billede

Adobe udgiver betaer af Flash Player og AIR

Nu kan du hente beta-versionerne af Adobes Flash Player 10.1 og AIR 2.0. Læs om mulighederne og begrænsningerne her.

Computerworld News Service: Adobe har udgivet offentlige beta-versioner af Flash Player 10.1 og Adobe AIR 2.0 til Windows, Mac OS X og Linux.

Tiltaget er en del af Adobes Open Screen Project, der sigter efter at få Flash ud på hver eneste populære platform.

Flash Player 10.1 gør ved første øjekast ikke meget - hvis overhovedet noget - for Mac OS X, men et hurtigt kig i udgivelsesnoterne [pdf] afslører nogle interessante detaljer.

Denne beta-udgivelse er kun til Intel-baserede Macs, selvom det ser ud til, at den endelige build vil understøtte de ældre Macs baserede på PowerPC.

Betaen af Flash Player 10.1 understøtter dog audio-input. Flash er i den ny version i stand til at lukke sig selv ned og anmode browseren om at genstarte, hvis den løber tør for hukommelse, hvilket er en stor forbedring i forhold til simpelthen at crashe.

Flere begrænsninger

Mac-versionen mangler dog både understøttelse af GPU-acceleration og multi-touch. Årsagen til, at Adobe kun understøtter GPU-baseret rendering på smartphones, er, at det "nedsætter ydelsen [i visse tilfælde]," og at "driver-understøttelsen varierer kraftigt," selvom Mac OS X har understøttet native GPU-compositing, lige siden Apple introducerede Quartz Extreme i Mac OS X 10.2.

Der er heller ingen understøttelse af hardware-acceleration af H.264 på andre platforme end Windows, da "Mac OS X ikke giver adgang til de påkrævede API'er."

Adobe forsikrer dog, at virksomheden vil "overveje at tilføje funktionen."

Selvom udgivelsesnoterne ikke specifikt fastslår, at kun Flash til Windows 7 og smartphones vil få multi-touch, så viser ingen af de tilgængelige demo-videoer dog noget om multi-touch på Mac OS X, hvilket er et dårligt varsel.

Betaen af AIR 2.0 er også kun til Intel-baserede Macs, og i modsætning til Flash Player 10.1 har Adobe her til hensigt at lade det fortsætte sådan. Men der er heldigvis langt flere gode nyheder i Mac OS X-versionen af AIR 2.0, end det er tilfældet for den ny Flash-beta.

Betaen af AIR understøtter HTML5 og CSS3 takket være den nyligt opdaterede version af WebKit i AIR 2.0.

Hjælp til udviklerne

Men det mest interessante er nok, at udviklerne nu kan skabe AIR-applikationer, der installeres via en indbygget installer, hvilket giver mulighed for at benytte styresystem-specifikke indbyggede API'er og funktioner.

For eksempel tilbyder Adobe Labs download af en demo af en AIR-applikation ved navn SearchCentral, der demonstrerer, hvordan AIR understøtter Sportlight.

AIR 2.0 understøtter ligeledes print af vektor-grafik på Mac OS X, forbedret sikkerhed, evnen til at åbne en fil med styresystemets standard-applikation til den specifikke filtype, opdagelse af lagerenheder såsom flashdrev og harddiske samt avanceret netværksunderstøttelse.

Selvom der ikke er meget, der taler for, at man som almindelig bruger skal kaste sig ud i at downloade en med sikkerhed mere ustabil version af Flash, så viser forbedringerne af AIR, at Adobe afgjort er interesseret i at udnytte visse funktioner i OS X.

Det bliver under alle omstændigheder godt, når HTML5 for alvor bliver udbredt, så man som bruger undgår at spilde tiden med ustabile plugins.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++

Netcompany A/S

Test Specialist

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

Mobilplan ApS

Senior PHP Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere