Artikel top billede

Urik Haagerup udtræder af Højhastighedskomiteen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

DR's nyhedsdirektør forlader Sanders komité

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fortæller her, hvorfor han forlader komiteen.

Der bliver nu en stol ledig i Højhastighedskomiteen nedsat af videnskabsminister Helge Sander (V).

DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup forlader komiteen, der i alt består af 15 medlemmer.

Den har til opgave at komme med forslag til, hvordan Danmark i fremtiden får et digitalt højhastighedssamfund.

Ulrik Haagerup fortæller, at et massivt arbejdspres gør, at han nu trækker sig fra pladsen i komiteen.

"Det er simpelthen, fordi jeg har måttet forsømme for mange møder. Obama kom pludselig til Danmark, og så har der været ting, der har gjort, at jeg har måttet forsømme for meget. Jeg synes ikke, at det var ansvarligt at blive hængende - hverken at tage ære eller ansvar," siger nyhedsdirektøren.

Udover det amerikanske besøg er DR også igennem en større proces, hvor mediehuset omlægger organisationen og skærer i medarbejderstaben.

"Min tidsplan passede desværre ikke, og omstruktureringen (i DR, red.) gør også, at det er uforeneligt. Jeg kan simpelthen ikke nå det lige nu," fortæller han.

Haagerup: Ingen dramatik
Højhastighedskomiteens næste møde er i morgen. Her er Ulrik Haagerup ikke bekendt med, om der er en anden, der indtager hans stol. Og heller ikke, om afløseren skal findes i DR.

"Jeg tror ikke, at man er udpeget på baggrund af position men af person i stedet for. Det ved jeg faktisk ikke," siger han.

Samtidig understreger Ulrik Haagerup, at hans exit fra komiteen er uden dramatik. Han så dog gerne, at han havde haft tid til fortsat at deltage i arbejdet.

"Det er et enormt vigtigt arbejde, og det er et forsøg på at bygge fremtidens broer og infrastruktur, så det er jo et meget vigtigt arbejde. Jeg ærgrer mig også lidt over, at jeg måtte prioritere anderledes, men jeg bliver jo nødt til at prioritere mit arbejde højest, og der har været meget her i efteråret," siger DR-direktøren.

Mødet i morgen er komiteens niende og næstsidste. Det sidste finder sted 4. december, og inden årets udgang skal komiteen fremlægge sine analyser og anbefalinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere