Artikel top billede

Wikileaks i sort - måske på grund af katastrofe-smser

Whistleblower-siden Wikileaks gik i dag i sort, selvom et væld af mirror-sider burde hindre det.

Den omdiskuterede whistleblower side Wikileaks, som blandt andet har lækket originalmanuskriptet til den omstridte Jæger-bog og indholdet af det danske børnepornofilter, gik i en periode i sort kort efter middag.

Torsdag eftermiddag var det ikke muligt at finde Wikileaks.org på den primære IP-adresse.

Siden, der er sikret tilstedeværelse på nettet ved hjælp af et væld af mirror-sider, var en overgang kun mulig at finde ved hjælp af internetsiden wikileaks.info, der linker til mirror-siderne.

Her var det kun muligt at komme igennem til en server i Schweiz, men denne version af siden indeholdt ikke det lækkede dokument med 11. september-sms'erne.

Serveren indeholder tilsyneladende en version, som er et
par dage gammel, og hvor søgefunktionen er ude af drift.

Overloadet

Midt på eftermiddagen kom følgende besked dog frem, når man besøgte wikileaks. org.

"WikiLeaks is currently overloaded by readers. This is a regular difficulty that can only be resolved by deploying additional resources."

At Wikileaks går i sort er overraskende, fordi siden er kendt for en, ifølge internetmediet Wired, nærmest "fantom-agtig tilstedeværelse på nettet," netop i kraft af de mange mirror-servere, blandt andet opstillet i Sverige.

Grundlæggeren af Wikileaks, Julian Assange, gæstede tirsdag Danmark i forbindelse med konferencen New Media Days, hvor han i et foredrag ifølge projektchef Rebecca Pruzan uddelte 20 usb-nøgler, indeholdende filer med de omtalte sms'er fra terrorangrebet den 11. september.

Ville offentliggøre katastrofe SMS'er

For to dage siden fortalte internetsidens talsmand og med-grundlægger, den tidligere hacker Julian Assange, på et møde i København, at internetstedet onsdag ville lække indholdet af flere hundrede tusinde sms'er, sendt i timerne omkring angrebet på World Trade Center i New York den 11. september 2001.

Det har ikke været muligt at fastslå, om den annoncerede offentliggørelse af de 573.000 sms'er fandt sted som planlagt onsdag, men noget tyder på, at det ikke skete.

Tilsyneladende er pengemangel årsagen til den manglende offentliggørelse af de 573.000 sms'er. Wikileaks skrev nemlig klokken 14:10 på twitter.com/wikileaks :

"the 573k 9/11 message intercepts will be delayed until we can budget for the traffic. Help us out: http://bit.ly/3bpSnc."

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Wikileaks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere