Artikel top billede

"Forskellige indlæringsformer skal understøttes, og det gør vi", siger Thomas Schnegelsberg fra Microsoft.

Microsoft: Office er standarden i kommunerne

Kommunerne vælger i stigende grad Office fra til fordel for konkurrerende kontorprodukter. Det er ikke godt, siger Microsoft.

Flere og flere kommuner giver Microsoft en kold skulder og ser sig om efter alternativer til software-gigantens Office-pakke.

Den holdningsændring har Microsoft ikke ladet gå ubemærket forbi.

Microsoft har eksempelvis reageret kraftigt på Lyngby-Taarbæk Kommunes beslutning om at skifte kontorpakke.

Det er blandt andet sket i et åbent brev til borgmesteren, hvor Microsofts teknologidirektør Jasper Hedegaard Bojsen langer kraftigt ud efter kommunens software-dispositioner.

Det har åbnet spørgsmålet om, hvorvidt et gennembrud er på vej for OpenOffice.

I forbindelse med udgivelsen af Office 2010 beta i sidste uge spurgte vi derfor Microsofts divisionschef for Office om, hvorfor en kommune skal vælge Microsoft Office frem for en konkurrerende kontorpakke eller et online-kontor.

Langt mere end fed og understreget

Thomas Schnegelsberg, hvor adskiller Microsofts kontorpakke sig positivt fra eksempelvis OpenOffice, hvis brugerne er elever i en ganske almindelig folkeskoleklasse?

"Multimedie udgør en større og større del af de opgaver, som eleverne i en skoleklasse afleverer," siger Thomas Schnegelsberg.

"Derfor har vi brugt mange kræfter på at styrke denne del af Office-pakken. Det er blandt andet blevet langt lettere at behandle billeder eller redigere video direkte i Office-programmerne."

"Elever lærer på forskellige måder. De forskellige processer, hvad enten det er med video, lyd, billeder eller tekst understøttes bedre i Microsoft Office. Indlæringsformerne skal understøttes, og det gør vi," vurderer han.

"Argumentet om, at en kontorpakke bare skal indeholde fed og understreget, holder ikke. Det handler om langt mere," siger Thomas Schnegelsberg.

Vi sætter standarden

Et af de argumenter man ofte støder på i forbindelse med software-produkter er, at brugerfladen er bedre end konkurrenternes. Hvad er det helt præcist, der gør Office mere brugervenligt?

"Det handler om at kunne formidle sine ideer effektivt. En enkel og hurtig brugerflade gør det muligt. Det har vi, og det adskiller os fra konkurrenterne," siger Thomas Schnegelsberg.

"Vores måde at navigere på i Office-pakken er baseret på rigtig mange analyser. Vi har en hel afdeling, der kun arbejder med brugervenlighed. Her analyserer antropologer eksempelvis på forsøgspersoner, der er forsynet med elektroder på kroppen, så man kan følge deres arbejdsmønstre. Resultaterne danner grundlag for vores valg," fortæller Thomas Schnegelsberg.

"Vi tager det meget seriøst. Alle andre, der udvikler kontorprodukter, arbejder i samme retning som vi gør. Vi er de facto standarden for brugerflader," vurderer han.

Med hensyn til en online-kontorpakke har Microsoft dog ikke været de facto standarden, men det skal der nu laves om på.

I forbindelse med lanceringen af Office 2010 er Microsoft også klar med en gratis web-udgave af kontorpakken. Er det et angreb på eksempelvis Googles online-kontorpakke?

"Det vil jeg ikke sige. Vi er den ledende leverandør af Office-produkter, og derfor er det også naturligt, at vi tilbyder en gratis online-tjeneste," lyder det fra Thomas Schnegelsberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere