Artikel top billede

Microsoft: Sådan håndterer du IE-sårbarhed

Microsoft udsender sikkerhedsvejledning, så alle kan håndtere ny, farlig angrebskode.

Computerworld News Service: Mandag aften udsendte Microsoft en såkaldt security advisory med gode råd til at håndtere den ny 0-dags-sårbarhed i Internet Explorer.

Tidligere på dagen oplyste Microsoft at være i gang med at undersøge sagen, som opstod i weekenden, da nogen offentliggjorde angrebskoden på mailinglisten Bugtraq.

Mandag aften skiftede Microsoft gear og udsendte sikkerhedsvejledningen. Der har endnu ikke været forlydender om aktive angreb, der udnytter sårbarheden.

Fejl i Cascading Style Sheets

Microsoft udsendte i går Security Advisory 977981, som indeholder midlertidige workarounds for problemet, der blotlægger en fejl i Cascading Style Sheets, der kan gøre det muligt at afvikle kode over fjernforbindelse.

Sårbarheder, der tillader afvikling af kode over fjernforbindelse resulterer som regel i sikkerhedsrettelser, som Microsoft klassificerer som kritiske.

Advisory'en bekræfter, at sårbarheden rammer IE 6 på Windows 2000 Service Pack 4 og IE 6 samt IE 7 på understøttede versioner af XP, Vista, Windows Server 2003 og Windows Server 2008.

Brugere, der kører IE 7 på Vista kan ifølge Microsoft konfigurere browseren til at køre i Beskyttet Tilstand for at begrænse betydningen af sårbarheden. Microsoft anbefaler også, at man indstiller browserens internetzone til "Høj" sikkerhed for at beskytte sig mod sårbarheden. Med denne indstilling på "Høj" er JavaScript slået fra, hvilket på nuværende tidspunkt er den eneste bekræftede angrebsvektor.

IE 5.01 Service Pack 4 og IE 8 på alle understøttede versioner af Windows er ifølge Microsoft ikke sårbare.

For at et angreb kan lykkes, skal hackeren først få sit offer til at besøge et website, der hoster angrebskoden. Det kan være et skadeligt website, som hackeren selv har oprettet, eller det kan være et site, der lader brugere uploade indhold.

En tredje måde, hackere før i tiden har lanceret denne type angreb, er dog ved at hacke legitime websites. Tidligere på måneden offentliggjorde radioudstyrsleverandøren Cobra Electronics [pdf] at være blevet hacket i juni sandsynligvis af en professionel hacker, som udnyttede sitet til at narre leverandørens kunder til at downloade malware.

Microsoft nævner ikke, om virksomheden vil lukke sikkerhedshullet før den næste fastlagte sikkeropdatering 8. december.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere