Artikel top billede

Halvdelen af danskerne sløser med sikkerheden

Hver anden dansker sjusker og sløser med sikkerheden i alvorlig grad. Se her, om du er en af dem.

En solid portion af danskerne har fokus på sikkerheden på hjemmecomputeren, men der er stadig en gruppe på 50 procent, der ikke opdaterer deres maskine, når der kommer rettelser fra software-producenterne.

Det viser en rundspørge blandt mere ende 1.300 danskere.

Opdatering af programmer på computeren er ellers det vigtigste værn mod it-kriminelle, der typisk går efter huller i ældre applikationer.

"Langt de fleste hackere udnytter kendte sårbarheder, det allerede er muligt at patche," siger Carsten Jørgensen, sikkerhedsekspert i Devoteam Consulting.

Også DK-CERT har fokus på opdateringerne på privatmaskinerne.

"Alle applikationer har fejl, det kan ikke undgås, da systemudvikling er en kompliceret affære," har Shehzad tidligere udtalt til Computerworld.

Svært at få de sidste med

"Man skal altid sørge for, at sikkerhedsopdateringer og patches til både styresystem og tredjepartsprogrammer installeres, så snart de bliver udgivet," siger han.

Danskerne er delt midt over i dem, der opdaterer og dem, der ikke opdaterer.

Og det kan blive svært at få den sidste gruppe med.

"Erfaringen viser, at oplysning er vigtig, men ikke er nok. Der skal være en konsekvens. Det kan være i form af en pisk/gulerod-metode. En anden løsning er at lade teknologien overtage, eksempelvis i form af automatisk opdatering. Ellers får man ikke alle med," lyder det fra Carsten Jørgensen.

50 procent opdaterer ikke

I en undersøgelse udført af analyseinstituttet Userneeds har man spurgt 1.335 personer, der udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-65 år, om sikkerheden.

Sikkerhedsundersøgelsen er gennemført i september 2009 på vegne af Microsoft Danmark.

Her siger 50 procent af danskerne, at de ikke opdaterer computer med det samme, når de får besked om, at der er en opdatering.

Den manglende opdatering skyldes muligvis, at 60 procent af danskerne ikke er bekymret for virusangreb. Det er endda på trods af, at mere end 50 procent har haft computeren inficeret med virus.

Budskabet fra både DK-CERT og Devoteams eksperter er helt klart. Det vil gavne sikkerheden gevaldigt, hvis verdens brugere ville opdater deres applikationer.

Det er lidt overraskende de unge, som ellers er vokset op med it, der er de dårligste til at opdatere systemerne.

I gruppen 50 - 65 år opdaterer 52 procent deres maskine med det samme. Men det kun er tilfældet for 43,4 procent af brugerne under 30 år.

Den ældre generation er bedst til at opdatere, og har også færrest problemer med virus, viser Userneeds-undersøgelsen.

En positiv konklusion på undersøgelsens tal er, at blot 0,5 procent af danskerne aldrig opdaterer deres pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere